TylerDurden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
özgünlükten kastı nedir oyun sitelerinin sahiplerinin merak ediyorum. elin gavuru en kötü oyuna 500 dolar, bizim "eh işte oyanır" dediğimiz oyunlara 7-8 bin dolar ödüyor ve sitesine koyuyor. bizim oyun sitesi sahiplerinin kaç tanesi oyun yazdırmıştır, bir oyuna sponsor olmuştur? özgünlük title girmek değildir, verilen hizmetin asıl sahibi olmaktır.

oyun sitelerinin yarışı dışarıdan gözüktüğü kadar kolay değildir. title girmekle, backlink kasmakla olmuyor. kendi kuralları var.
bu na ek olarak bir zamana kadar (eski zaman) oyunlar yapanda oynanıyordu yani x.com yaptı x.comda oynanırdı. o oyun baskası alsa kıyamet kopardı ama o olay da değişti zamanla oyunlar her sitede olmaya başladı bunun önünü alamadılar. Aynı şekilde bakarsak "bot" mantıgı da yasak olmalı cunku adamın yaptıgına hazır konuyorsun. ama o da işliyor. hal boyle iken ve kurallar giderek değişirken, hayıflanmak ve kızmak yerine yeni kurallar yeni piyasa şartlarına gore kendimizi geliştirmemiz şart.
Mochi de zaten olan oyunu koyamazsnz inceliorlar, oyle bi harekette banlanırsnz. mochi olduktan sonra zaten alınması zor. ki dunyaya tescil gibi bir platform. Lisans alındıgında ise oyunlara (biraz pahalı) kimse bişey yapamaz.
O nedenle turkiyede sponsor mantıgnın pek yuruyecegini sanmıyorum.
Kimseye kızmadan hayıflanmadan her önlemi ve tedbiri kendimiz alacağız.
Kelime bazlı yukselmek en revaçta yontem turkiye sartlarında tabiki .
Şahsen oyun siteleri eski zaman mantıgına donse daha guzel olur diye dusunuorm. x.com yaptı ise orda kalsın o oyun. az ama belli bi icerikle dolu siteler olusurdu. Bu bi hayal tabi bu şartlarda. internet e düşen her byte bi şekilde ortak alan byte oluyor. Bu böyle bu duzen boyle o nedenle byte byte tedbir alacaksnz .