Teneke Bidiği
İsimdende anlaşılacağı gibi bir kişi bidik seçilir

bu kişiyi seçme şekli size bağlı kura çekenler var sırayla seçilenler var yazı tura atanlar var siz kendinize göre bir taktik kullanabilirsiniz. Neyse bu kurban bir tenekeyi ters çevirip bu salça tenekesi olabilir bu tenekenin üstüne tek ayagını basar ve yere doğru pusa gözlerini kapatır fazla değil 10 a kadar sayar. Bu esnada diğer kişiler hızlı bir şekilde saklanır. Bidik sayımı bittikten sonra saklanan kişileri aramaya başlar bu esnada diyelim bidik Ahmet i arıyorsa köşeleri didikliyorsa alide bu bidiği görüyorsa hızlı bir şehilde koşar tenekeye ayağıyla uzaklaştırabildiği kadar top oynar gibi alır gide taki bidik tekrar gelip tenekeyi yerine koyana dek. Burdaki kural teneke yerindeyken bidik birini bulduğunda gidip elle dokunması şart değil görmesi bile yeterli tekrar dönüp tenekeye vurursa yakalanan kişi bidik olur. Bir kişiyi görüp tenekeye vurmak için yetişemez ikinci kişi tenekeye gelip vurursa vay haline

oyunun sinir bozucu tarafı bidik birini görür tenekeye vurmaya yönelir başkası tenekeyevurup kaçar bidik ben tenekeyi alıyım yerine koyuyum tenekeye vuranı biiik ediyim diyene kadar tenekeye vurupkaçan toz olmuşsur zaten
Dışarda oynanabilecek bir oyun biliyorum ama aklıma ilk bu geldi paylaşmak istedim

Bu tarz yöresel oyunlar oooo haddinden fazla bizde ama ben yarım yamalak biliyorum sizede eksik bilgi vermek istemem. Yakında bir misafirim gelecek halk oyunları ekibinden o çok fazla biliyor ben öğrenir paylaşırım. İyi oyunlar