Örneğimde bazı # işaretleri kalkabilir, bazı kısımları iptal ettim, çünkü geliştirme aşamasında çok zararlı oluyorlar, css dosyasını değiştiriyorum, yenile yenile değişmiyor gibi

Header bilgileri sadece web tarayıcılar içindir, ya da ben öyle biliyorum. Bankalar kullanamaz diye kesin bir ifade olamaz, çok rahat kullanabilirler. Çünkü güvenlik ile alakası yok, sadece html sayfaları ön belleğe almak gibi düşünmeyin, resimler, css dosyaları, javascript dosyaları, flash, videolar, web de kullanılan tüm medyalara göre ön bellekleme yapılabilir, geçerlilik süresi verilebilir. Ancak yine de bu bilgilere uyup uymamak tamamen tarayıcının elinde.

Tarayıcı tarafını fazla incelemedim, IE nin varsayılan değerlerini bilmiyorum, ama büyük bir ihtimal ile bir dosyayı çekmeden önce "Last-Modified" header bilgisine bakıyordur, dosya değişti ise çekiyor, değişmedi ise ön cacheten gösteriyordur.

php ile kullanım için, örneğin bir css dosyası php içinde olmalı, css kodlarının başında cache ve header bilgileri olmalı, bana bu işi .htaccess ile yapmak daha kolay geldi.

Bu arada en önemli husus "FULL cache" yapıp abarttığımızda, tasarım, css ve resim değişiklikleri sorun çıkarabilir. Sık sık tasarım değiştiriyorsak, ona göre ayar vermemiz gerekecektir.

Bu konuda aklımda ve elimin altında bir ton bilgi var, yaptığım, incelediğim hızlandırıcılar var. İş sadece bununla bitmiyor, bu sadece uygulanacak yöntemlerden biri. Mesela, önce css ve js dosyalarını minify edebilir, sonrada header bilgisi ile cache ömrünü uzatabiliriz.

Arşivden iyi bir kaynakta çıkarayım:
http://www.web-caching.com/mnot_tutorial/

.