İş çok siyasete dönmesin diye çok şey söylemiyorum. Aslında çok ağır konuşacağım çünkü bu ülkeyi kene gibi emip sonra it gibi demokrasi özgürlük diye bağıran birileri var. Hepsine söyleyecek ağır sözlerim de var. Ama webmaster forumundayız diye dizginliyorum kendimi.
İstanbul'un göbeğinde oturuyorum. 4 senedir tüm faturlarımı bir kez aksatmadım zaten bankada otomatik ödemede. Geçen temmuzda bir havale yüzünden elektrik faturamın son ödeme tarihinde hesapta para kalmamış ve fatura ödenememiş. Ödenemeyen fatura 34 lira... Bizim apartmanın posta kutusu ortaktır dairelere bölünmemiştir. Ve elektronik fatura kullandığım için pek kontrol etmem posta kutusunu. Bana ihbar name göndermişler. Ödenmeyen faturanın son ödeme tarihi 31 temmuz, 10 gün sonra 10 ağustosta ihbar name gelmiş 5 iş gününde ödeyin diye. Tabi ihbarname kapıya bırakılmadığı için haberim bile olmadı. 17 sinde elektriğim kesildi. Hem de kapı bile çalınmadı. Önce elektrikler kesildi sandım. sonra bir baktım apartmanın elektriği var. hafta sonu 2 gün çalışamadım ve yıllar sonra internet cafeye gitmek zorunda kaldım.
Yani son ödeme tarihinden 17 gün geçen 34 liralık tek fatura için elektriğim kesildi. Üstelik şerefsizlere 100 liraya yakın teminat bedeli yatırdık abone olurken.
Şimdi burada birileri beş kuruş elektrik parası ödemeyecek ben geciktirdiğim için 2 haftada elektriğim kesilecek. Üstelik ben o soysuz hırsızların parasını ödeyeceğim.
Bu işin açlıkla parasızlıkla alakası yok.
Ben istanbul a geldiğimden beri eşek yükü ile kira ödüyorum. Oysa o kira parasına bir devlet arsasına bir ev dikebilirim. yıkmaya gelenlere de taşla saldırabilirim.
İstanbul a ilk geldiğimde sigortam yoktu. Çok hasta oldum. Hastaneye gidemedim sigortam olmadığı için. Ama birileri 4 karı 20 çocuğa yeşil kartla bakabiliyor.
Ben elektrik parası ödemediğimde elektriğim hemen kesiliyor. Ama elektrik idaresi değil elektriği kesmeyi mahalleye bile giremiyor polis panzer asker desteği olmadan.
Her sene elektrik idaresi 2-3 kez elektrikleri keser 1000 polis 1000 asker ve panzer ile mahalleye girip. Ertesi gün kaçak hatlar yeniden çekilir.
Yani bu ülkede hak istiyoruz diyen ama yüz yıldır ülkeyi kene gibi emen bazı ahlaksızlara hak vermeden önce ellerindeki bazı hakları almamız lazım.
Çok doğru söylemişsiniz.Ben Türküm ben de ülkemde açılım istiyorum o zaman.Bazıları yazmış herşeyi devlete bağlamayın diye ama yanılıyorsunuz.Bu sorun devletin sorunudur.Sen kuralları koymazsan yasalarında bunları yapanlara çok ağır cezalar vermezsen elbette adam kaçak elektrikte kullanır yarın kalkar vatanında bile olay cıkartır.Bu sorunlar Avrupa'da neden olmuyor;
1-Adamların parası var ekonomileri iyi neden kaçak elektrik kullansın ki
2-Hadi kullandı diyelim cezaları ülkemiz ile aynı mı ?
Ek olarak ben son 2 haftadır pazar günleri evimde elektrik kesiliyor.İşin komik yani pazar günü evimde oturtmuyorlar.Havada birşey yok ama hangi akla hizmetse kesiyorlar kafalarına göre.Ben sana paramı ödüyorum sen nasıl kesersin bana bildirim yapmadan.Belki işim var o gün.Avrupada böyle değil işte bir yerde elektrik kesilecekse adamlar kaç gün öncesinden bildiriyorlar....
Yazılacak çok şey var ama yeter bıktım artık konuşmaktan...