Seçim zamanı erken emeklilik vaadinin yapıldığını hatırlamıyorum.Bu s.d'nin gelecek seçimde tekrar oy alabilmek için halka verdiği bir rüşvet. Doğru,halk rüşvet almıştır, ama bu evlerinin soyulmasını gerektirmez.
S.D 91'de bunu vaat etti. Tekrar oy almak icin degil, ilk defa iktidara gelmek icin. Basta devlet memurlari, herkes oyu elemana basti. 28% oyla iktidarin ana ortagi oldu. Para basti, devlet memurlarina yukluce zam yapti. Ustune emeklilik yasasini cikardi.
Su anda 50+ olanlar, bizim paralari hacilamaya basladilar. Hemde yasal olarak.
Yüksek faiz nedeniyle zengin olana,yabancıya halkın parasının transferi, terör nedeniyle yapılan askeri harcamaların erken emeklilik nedeniyle maaş alanlara yapılan ödemelerden daha az olduğunu düşünmüyorum.
Hocam,
Data ortada. Iki buyuk harcama kalemi var.
1. Sosyal guvenlik. (Millet oy verdi. Hirsizlik yasallasti.)
2. Silah Alimi (Millet savasa oy verdi, gerceklesti)
Ortada populist politika varsa, halka yaranmak icindir.
Halk ne isterse o olur. O zamanlar emeklilik yasasi icin oy verenler, bizi dusunmedi, kendi cikarlarini dusundu, bizim gelecegimizin icine etti.
Halk tükettikçe ekonomi dönüyor şu an işsizliğin azaltılması için devlet asgari ücretle 500.000 kişiyi işe alıcak buna benziyor olay, sosyal devletin bir gereği.
Halk tukettikce ekonomi donmez. Iyice amerikanlasmis memleket. Halk urettikce ekonomi doner. Tuketim ekonomisi ya bugun ya yarin patlar.
Devlet 500bin kisiyi niye ise alacak anlamadim. Yapilacak is varsa ve aliyorsa tamamda... Issizlik azalsin diye durup dururken adam alacaklarsa, durum fena.