Sorun şu ki faşizm karşıtlığı yaparken evlerini soyun tarzi faşizmi kendin yapman.Şu an emeklilik yaşı ortalama 60-65, zamanında yapılan yanlışların düzelmesi iki üç nesil sürecek.Yanlız olayı sadece emeklilik boyutuna bağlaman iceberg'in görünün yüzü.Faiz transferi, ekonomik manüpülasyonlar, hortum, yolsuzluk vb halkın açlık sınırından daha düşük asgari ücret,emekli maaşı almasının en büyük etkenleri..
Evlerini soyun dedigim insanlar bizi soyanlarin bir kismi. Hortum, yolsuzluk, manipulasyon vs sosyal harcamalarin yaninda devede kulak kaliyor. Iceberg'in gorunuen yuzu banka hortumcular. Icebergin en baba kismi sosyal guvenlik harcamalari. Mecliste bu aralarda butce tartisilir, ac izle.
Her sene yaklasik 60 milyar sosyal guvenlige gidiyor.
Zamaninda yanlis falan yapilmadi. Birileri keyfi ugruna, gelecek nesillerin hayatini karartti. Hic kimsede kalkip, bana benim neslimin hayatini karartanlara saygi goster diyemez.
Eger saygi gormek istiyorlarsa, diyeceklerki, biz yanlis yaptik, simdiye kadar almamamiz gereken paralari devletten aldik. Ozur dileriz, borcumuzu odeyecegiz. EGer bunu demiyorlarsa, her turlu hakaretide hakkederler. Cunku haksiz kazanc elde ettiler.
Bu haksiz kazanci elde etmek icin bunu vaad edene oy verdiler.
Benim parami calan, hakkimi yiyen kimseye kusura bakma saygi gostermem.
Bankayi hortumlayanada saygi gostermem, erkenden emekli olup devleti 40 yil boyunca hortumlayacak olanada. Ikiside benim gozumde hirsiz.
Kimse kalkip 577 az demesin. Asil maas 900-1000 tl civari. Devlet paranin 250-300 TL'sini alip, 15 yil calisip, 40 yil emekli olacak kisilere veriyor. Bu hirsizlarda en baba vatandas olup, emekliyiz, maasimiz az diye aglasiyor. Su anda 50 yasin ustundeki insanlarin buyuk kismi emekli... Hakketmedikleri paralari aliyorlar, genclerde bu insanlara sosyal sigortalar yoluyla para aktariyor.
Yapilan dupeduz hirsizlik.