Hocam,
Her darbeden sonra yagma baslar. Bizdede oldu. Herkes nasibini aldi.
Hayir. Demek istedigim su: Fasistlere oy verildigi surece, savas devam edecek, ve insanlarin geliri artmayacak. Bu yuzden savas isteyenlere degil, savas istemeyenlere oy verin.
Dunyanin her yerinde politik partiler secilmek icin yapamayacaklari seyi vaat edebilirler. Insanlarda kendi cikarlarina en uygun partinin iktidara gelmesi icin ugrasir. Eger birisi size bedava para vermeyi vaat ediyorsa, ve insanlar bedava para icin oylarini partiye veriyorlarsa, ve bu isin maliyeti gelecek nesillere cikacaksa, bunu yapan insanlar hic kusura bakma saygi falan hakketmezler.
Ben 45 sene calisip, 10 sene emekli maasi alacagim. Amcam 15 sene calisti, 40 sene para alacak. Oh ne ala memleket.
Sorun populist hukumet falan degil. Vatandas ne isterse, Politik partiler onu verir. Eger birisi 15 yil calisip, 40 yil emeklilik vaat ediyorsa, vatandasin akilli olup, burda bi yalan var diye uyanmasi lazim. Vatandas ben hemen emekli olayim, 40 yil para alip, keyfime bakayim diye oy veriyorsa, yaptigi devletin kasasini bosaltan, banka soyandan farkli bisey degildir.
Hic kimse kalkip, bu adamlar az para aliyor vs demesin. Su anda bu adamlarin para almasi degil, sosyal guvenlik sistemine para vermesi gerekiyordu... Dolandiriciliga oy verdikleri icin bedavadan para aliyorlar...
Hocam,
Ben zaten bunu kimin yaptigini biliyorum. Siz devamli vatandasi sucsuz vs gosteriyorsunuz. Bir yerde soygun varsa, bu memleketin vatandasi soyguna kosarak gidiyor. Sonrada kalkip, para yok diye aglasiyor. Kardesim sen once soyguna gitme, soygun yapanlari cezalandirilmasini sagla, ondan sonra konus.
Daha 2 gun once TVde seyrettim. Teyzem 54 yasinda. 15 yildan beri emekli maasi aliyor. Mikrofonada emekli maasi az diye soyleniyor. Yahu 15 yil calisip, 15 yil para almisin. Aldigin parayi hakketmiyon. Hala elin ayagin tutuyor, starbucksta oturup 5 milyon kahveye para verecegine, calis be kadin.
Bi parti ciksin ve desinki erken emeklilik, su bu yasasiyla devleti sogusleyenlerin bundan sonra parasini vermeyecegiz, ben oyu ona veririm. Cunku aldiklari para haram. Paranin az olmasi, bu insanlarin bu para ile gecinememeleri aldiklari paranin haram olmadigi anlamina gelmiyor.
Siz hala olayin farkinda degilsiniz. 30 sene sonra emekli oldugunuzda para falan alamayacaksiniz. Cunku devlet sizin paralari 15 yil calisip, 40 yil emekli olan Rasim amcalara, Ayse teyzelere verdi...