ogogi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paylaşmak güzeldir fakat tüm bildiklerini paylaşmaman gerek. Eğer tüm bildiklerini paylaşırsan bildiklerinin değeri kalmaz. Böylece herkese benzersin, herkes aynı işi yapar ve aynı iş üzerinden para kazanmak için uğraşır. 3 yıl öncesini hatırlayın, biraz uğraştığınızda google'da yerinizi alıyordunuz. En azından hakkınızı alıyordunuz, fakat şimdi öyle değil, rekabeti bizler artırdık. Kendi ellerimizle kendi önümüze engeller koyduk.

Bu sadece benim görüşüm. Kimseye bildiklerinizi sakın paylaşmayın demiyorum elbette, eğer benden öncekiler paylaşmasaydı ben de bu işten ekmek yemezdim. Fakat insana temel bilgi vereceksin, gerisini bırakacaksın ki kendisi öğrensin yapsın.

Sistem kurulu, host bedava, alan adı blogspot, blogspot olmazsa yıllık 15 tl ver geç bir tane alan adı al.

Bu yazdıklarımı ben de yapıyorum, sen de yapıyorsun, onlar da yapacaklar.

Google'a o kuralları kendi ellerimizle biz koyduk ve işi git gide dahada zorlaştırıyoruz. Yalan mı?
Çok doğru söylemişsin.
İnsana yağ ver peynir ver bıçak ver üstüne bir de sür ağzına ver, yok öyle yağma.
Kusura bakmayın ama yağı peyniri bıçağı veririm kendisi sürer, kendisi yer.
Bir süremez iki süremez üçüncüde sürer bir yiyemez iki yiyemez üçüncüde yer.Bunlarıda yapamazsa kusura bakmayın aç kalsın o zaman
Çünkü ben yağı peyniri bıçağı kendi emeklerimle satın almışım.

Benimde satın almama yardımcı olanlara(bilgi paylaşanlara) saygısızlık edip herşeyi hazır veremem kimseye.Sandboxa filtreye soktuğum sayısını bilmediğim kadar domain harcamışım.. Güdüzü geceme karıştırmışım.Klavye başında kaç gece uyuya kalmışım..

Biz insanlara nerden alınacağını göstermişiz alırken kolaylık sağlamışız nasıl karın doyuracak birşey yapmaları için menfaatsiz bir şekilde paylaşmışız.Onlar da bir zahmet kendileri sürüp yiyiversin

Ayrıca kendi görüşüm;
Google'ın sonu gelmez, belki 10 yıl sonra pazarı paylaşır..Ama sonu gelmez..
Şu anda google Türkiye'de engellense Türkiye'nin ne kadar zarara uğrayacağını tahmin bile edemiyorum.

Mesela: http://www.bildirgec.org/yazi/google-siyah-olsaydi