Gs ve Bjk yaptığında ağzı açık bakıyorlar yav bırak şimdi Gs ve Bjk yapıyormuş güldürme beni al sana küçük bir bilgi hani yapıyorlar ya
2008-2009 yılı verileri. Bunların yanına
Fenercell
Tribün gelirleri( Gecen sene ortalama taraftar 35k maç başı

En kötü günümüz böyle olsun ne diyelim.
(Dünyada 45. olduk bu ortalama ile)
vs..
Hangisini Gs ve Bjk yapmış ?
Geçen aylarda saygıyla andığımız büyük Fenerbahçe'li İslam Çupi'nin yazısını tekrar okumanı tekrar öneririm
Hocam,
Bir takimin potansiyeli vardir. Seyircisi vardir. Basarisi potansiyeli ile karsilastirilarak olculur.
Mesela FB onumuzdeki 20 senede bir kere sampiyon olsa, cok kotu ilan edilir. Ama Kasimpasa 1000 senede bir kere sampiyon olsa, superdir. Cunku potansiyeli yok.
GS vd BJKnin taraftar potansiyeli ile FB arasinda daglar kadar fark vardir. Bugun Saracoglunun onune FB adina yardim sandigi acsan, hergun 50 bin dolar toplarsin. Fenerbahce ligin 6.si iken bile stad full dolu olur, GS 2 mac kazanamasin, stada kimse gelmez. Arada bu kadar potansiyel farki varken, adamlar ligi Aziz Yildirim zamaninda domine etti. Tarigin hangi doneminde GS ligte 50% basari orani ile oynamis allah askina?
FBnin taraftari gonulden bagli. Takimina daha cok verir. Aziz Baskandan beklenen bu parayi iyi kullanmasi. Aziz Baskan yerine baska biride olsa, ayni paralar toplanacak. Cunku parayi taraftar veriyor. Ben Aziz Baskan olsada. olmasada her sene bir fener formasi alirim. Takimin basarsininda onemi yok. Her zaman alirim. Ama ayni sey GS ve BJK icin gecerli degil. Aziz Baskan parayi futbol takiminin basarisina ceviremiyor. Zaten cevirse, GS ve BJKnin gecmisteki gibi 2-3 kati buyuk oluruz.
Herhangi bir FB-GS macinda Chicagoda bir turk cafesine git. Iceride 100 kisi varsa, 85 tanesi FB lidir. 60 tanesinin ustunde FB formasi varidr. 15 GS'linin en cok 6 tanesinde forma vardir. Taraftar 60 formanin parasini veriyor, ama karsiligini alamiyor. GS taraftari sadece 6 forma aliyor ama karsiligini aliyor.
Biz alamiyoruz, cunku baskan yonetemiyor. 12 yildan beride yonetemedi, bundan sonrada yonetibilme yetenegine kavusmasi cok zor.