cakirx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
firma hiç değerinden ucuza ürün satmamış sanırım (piyasa fiyatı yüksek olan ürünler kasteddiğim 100 - 200 ytl lik ürünler reklam amaçlı ucuza gidebilir ) yani biriken tekliflerle zaten ürünün fiyatı 2 katını geçiyor. yani PS3 20.00 TL ile 25.00 TL arasında birine kalacak yoksa zarar ederler. Oyüzden tekliflerin toplamı ürün değerinin 2 katına çıkana kadar site görevlisi arttırıyor olabilir veya otomatik botla.

Bu tarz sistemin arka planında ne çalıştığını bilmeniz mümkün değildir.

Bu sitede kazanamazsınız demiyorum bu işe giren kişi biraz sermaye yatırıp bol bol ürün dağıtır ilk başlarda ama bildiğim şey kasanın hep karlı çıktığı o yüzden çok heveslenmeyin.
katılıyorum. arkaplanda yapılanları bilemeyiz demişsin, bu biraz şüphe uyandırıcı ama bence firma kolay kolay kimsenin hakkını yemeye çalışmaz çünkü sonunda kaybeden kendisi olur. en fazla ürünün maliyetini çıkartacak derecede sistem kendisi teklif verir, ya da çalışanlara verdirilir; daha sonra da gidişatına bırakılır. Yani atıyorum bu ps örneğinde mesela birisi illaki alacam dediyse, ve diğer gerçek katılımcılar çekildiyse firma toplam organik teklif sayısı 980 / 0.60 olana kadar farklı nicklerle otomatik arttırma yapabilir. sonra da bırakır, sonuçta ürünü alan dışardan biri olduğu için de sıkıntı olmaz. En kötü ihtimalle baktı hiç organik teklifçi yok, ya da teklifleri çok az verip bıraktılar. Kendi kendine botlarla vs. teklifi yükseltip içeriye kapatabilir. Ama bu durum için sorun yok diyemeyiz tabi ki .

Sonuç olarak ben firma zarar etmedikçe ürünleri dağıtır diye düşünüyorum. Zaten yukarda anlattığım birinci durum da firmanın kolay kolay zarar etmeyeceğini ispatlar nitelikte . Bize düşen şey, firma ürünün parasını çıkartana kadar teklif vermemek . ama herkes böyle düşünürse ne olur bilmiyorum. Neyse ki ali dede gibi teklifçiler forumu takip etmiyor (?) .