abacus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar : Yeterli degildir.The-Planet'den alacaginiz herhangi bir hardware firewall sizin icin DDOS mitigation gorevi yapmaz , ayrica hersey mbit gbit turunden hesaplama yapmak degildir DDOS saldirilarin da.

DDOS saldirilarinda en onemli ve tehlikeli husus PPS (per packet second 'dur).250mbit saldiri alirsiniz ama PPS 'i 500k 'dir isin icinden cikamazsiniz (bandiniz guclu olsada olmasada farketmez) , 500mbit DDOS saldirisi alirsiniz (band ucreti odersiniz) PPS 50k 'dir cozumlenmesi kolay olur.Dunyanin en buyuk ddos providerlari diye nitelendirilen yerlerde genelde fiyat tekliflerinde PPS olayina dikkat ederler ve temkinli yaklasirlar.Softlayer 'dan alacaginiz sunucu ve firewall icinde yukarida yazdiklarim degismez , Guard hizmeti datacenterin her musteri icin sundugu ucretsiz 1 servistir fakat bu ucretsiz servis kullanim amacini asip 7/24 musteri surekli medium seviyede saldiri aliyorsa bunun sonu nullroute islemine ve sunucu iptaline kadar giden bir durum sergiler.(Forumda bu tur problemler yasamis softlayerden direk sunucu almis kisiler var).

Ayrica suanda Softlayerda sunulan tek hardware firewall secenegi paylasimli Fortinet 100mbit yada 1000mbit 'dir , 1 sene once CISCO ASA turu firewall hizmeti sunuyorlardi , suanda bunu sunmuyorlar.Fortinetin hatirlamadigim yuksek kapasiteli bir modeliyle (30.000$ civarinda 10G cikisi var diye hatirliyorum) her musterilerine havuz seklinde firewall hizmeti veriyorlar tabiki bu ddos mitigation yapmaz.

Guard hizmeti icin datacenterin izledigi politika 1 musteri surekli saldiri altindaysa ve networke bindirdigi PPS ve Bit yuku arada sirada saldiri alan diger musterilerinin hakkına tecavuz sinirina erismisse burada duruma el koymaktadir.Guard hizmetinin amaci arada sirada DDOS saldiri alan bir musteriyi magdur etmemektir.

Ciddi DDOS mitigation hizmeti ariyorsaniz dunya da yuksek PPS ve ortalama 1Gbit bir saldiri icin tercih edebileceginiz cok alternatif yoktur.Butce durumunuzu bilmiyorum fakat ozel mesaj ile ulasirsaniz size bir kac teklif sunabilir bizden haric bir kac datacenter daha onerebilirim tabiki onlarinda fiyatlari dusuk degildir.

Saygilarimla

Çağdaş Aydoğdu
Teknik bilgilendirme için tşk ederim. Velakin hiç bir şey anlamadım teknik terimlerden. bu benim eksikliğim

Bu sunucuya 1200 lira verdim aylık. ama bu açıklamalar beni gerçekten mutsuz etti. Bi rçok kişi bu donanımın yeterli ve hatta çok iyi olduğunu söyledi ( sorduğum kişiler ) ama siz böyle anlatınca acaba hata mı yaptım diye düşünmeye başladım.

Şimdi başka sunucuya geçme durumum yok. çünkü sistemi kurdurduk artık. neyse sağlık olsun. bir kaç ay izleyelim bakalım

Birde kimse yanlış anlamasın lütfen, ben Türkiye'den hiç kimse ile çalışmak istemiyorum. " Data Güvenliği " açısından bu benim prensibim.

Bu sebeple Yurt dışını tercih etmekteyim. Yani 2 kat fazla para vermeyi tercih ederim sırf bu sebepten dolayı.