Bence;
1.İçerik tabii ki özgün, anahtar kelimeler belirlenmiş ve belirtilmiş, etiketleme ve kategorilendirme iyi yapılmış olmalı.
2.Tabii ki olur.Önemli olan mümkün olduğu kadar az eklenti kullanmak. Seo için ( all in one seo pack, xml sitemaps, seo frienly image) kullanmak bence yeterli. Çünkü sistemin açılış hızını etkileyecektir.
3.Tema sade ve özgün olmalı. Kendiniz temanızı yapamıyorsanız kullandığınız temayı gereksiz kodlardan temizleyin ve sytle.css ile mutlaka oynayın. Temanın benzersiz olması sitenizi google ın gözünde daha da özgünleştirir.
4.Ben pek önemli oldugunu düşünmüyorum. ( fazla araştirmadım ama seoteknikleri'ninde bir sürü hatası var. ) Fakat mümkünse hatasız yapılmalı.
5.Yine bence ile başlarken; Spam olmayacak şekilde title desc ve keywords'ler site ile en alakalı seçilip eklenmeli. Yazılarda ( bence) sadece yazı başlığı kullanılmalı.
6..Html olmak zorunda değil bence o sadece bir alışkanlık. www.site.com/yazi/ da olabilir. ( ben aspx kullanmıştım bir ara. Sitenin performansından memnunum.
7.Abartmadan 2-3 etiket eklenmeli. Domainin .com veya net olması bence öncelik açısından önemlidir. ( ziyaretciler genelde bu şekilde ulaşır sitelere.)
8.Mutlaka ama mutlaka gereklidir. Google'a yardımcı olmak amaçtır. Siteniz daha hızlı taranır. Ve bence .xml ve .html olmak üzere iki site haritası daha yararlı olacaktır.
9.Seo'nun bence en önemli etkeni backlink. Mutlaka ama mutlaka lazım. Fakat siteniz ile alakalı içerikdaş ve kaliteli sitelerden. (Diğer siteler size zarar olarak geri döner emin olun.