Tamamen biliyorum, ancak kişiye özel MSN den yardımcı olamıyorum. Zaten konunun phpBB ile ilgili olan kısmından bahsetmemişsiniz.

İki temel yöntem var:

İlk yöntem .htaccess ile fake subdomain oluşturmak, bu yöntemin çalışması için çoğu zaman kullanılan betiğinde buna göre yazılmış olması gerekiyor, mesela wordpress MU, forum ve blog dağıtım betikleri. Ancak bir de DNS wildcard olayı var, * jokeri ile tüm olan ve olabilecek subdomainleri bir A kaydı ile IP mize atıyoruz. Kalın yazdığım kelimeler ile arama yaparsanız pek çok sonuç bulabilirsiniz.

Bir de asıl olay direk apache ayar dosyasından yapılıyor. Veya WHM den ayarlar açık ise istediğimiz dizine subdomain açabiliyoruz, domain point etmeye benziyor. Cpanelden subdomain açarken "Document Root" değiştirme özelliği varsa direk "public_html" yazabilirsiniz.