Bulutlu bi anımda yazmıştım..
...
Merhaba. Sonkez de olsa aldığım nefesi verdiğim andan itibaren, sonsuz bakışlarında boğulduğum o anı hatırladım. Avuçlarımda yanlızlığımla kalakalmış yüreğim, sensiz çarelerden uzak dertler içerisindeyim.. Sessizken, kendim bile duymadığım bir inilti uyandırıyor gözlerimi ve dalıyorum sensiz kokan gül bahçelerine.. Bilmek istemesemde bu gerçeğin farkındayım ve duymak istemesem de, bu acı şarkının her notasında kavruluyorum ki; ardından doğacak olan güneşe özlem gibi gözlerindeki ışığa hasret bitiriyor beni..
Şimdi yanlızlardayım. Esen rüzgarın fısıltısıyla ağlıyor gözlerim. Kaybolan yıldızların gizeminde arıyorum seni.. Soluyor güllerim. Sonsuza açılan kapıların ardında sen olduğunu bilemezken, saymadan özlem dolu günlerimi, ağlamadan, üşümeden sensiz gecelerde, uzun uzun seyrederken yıldızları, bir damla akmadan geçen bir saniyem olmadı inan.. Her satırda sitem eden kalemimde, senden kalan izler var.! Parçalanmış geçmişimde, geleceğime dair bir sarsıntı ve elimdeki hüzün kutusunda açılmamış hayaller ve sürüsüyle umut, ümit, rüyalarım ve kabuslarım var..
Elim gitmiyor ki kapıya.. Açamıyorum ve atamıyorum kendimi sokaklara.. Bırakamıyorum kendimi zamana ve ağlıyorum durmadan, yaşlarımla ıslanan sadece kirpiklerimmiş ve gözlerim ve yüreğimmiş sadece ağlayan..
Şimdi son nefesleri alıp verme vakti geldi dese de zaman.. Benim son umudum var hayata dair. Hayat, bir avuç nefesden mi ibarettir yoksa sen ve seninle dolu hayal bahçelerimden mi..? İnanmak güç, dayanmak zor bu günlere.. Ne yaparsan yap, bir gün elinde kalıyor umutların. Kırılıyor kalbin amansız.. Ricalara kafa çeviriyor kader. Ardından bakakaldığın, bir çift sözle avunduğun ayrılıklar, sana kalan tek miras..
Aslında, sevgi bu değil! Bunun adı sevmek değil inan! Bunun adı severken yaşamak! Severken, acıyla yaşamak ve belkide ölmek üzere olan bi kahramanı canlandırmak sadece.. Son atışlarında girdiğin kalbim., unuttu mu dersin? Affetti mi sensiz doğan güneşi? Hayır! Bu onun suçu mu dersin? Sana kalan, düşünmek ve bırakmak ardında kalanı.. Gel desem.. Gitme desem ne dersin? </3
Savursa da sahillere hayallerimi bu aşk.. Ben yine de seviyorum işte! Bazen, olur ya.. İstemesen de düşünüverirsin birini.. Zorlasan da alıkoyamassın gözlerini, gözlerinden aldığın o müthiş duygu seli.. yıkar tüm duvarlarını ve engelleyemessin ki yüreğini..! Sonsuzluğa attığın her adım da o adımı atmamak için dirensende, birşeyler iter seni veya çekilirsin.. Kaçsanda kovalar, saklansanda bulur seni aşk.. Beceremessin kayıtsız kalmayı.. Sürünürsün ! Biri tutacak diye beklersin uzun uzun, elinden... Sususz kalmış bir bebek gibi ağlarsın ama uyanmaz o gözler ve unutulursun... Her kelimede yıkılırsın dizlerine... Her sözünden ayrılık damlar yanaklarına.. Her bir harfinde irkilir, üşürsün ve kolay değildir atlatmak o eşsiz büyülü hıçkırıkları... Bazen de bilmessin nasıl bir yangının içinde olduğunu.. Yanarken düşünemessin bile.. Belki de sadece kalbindir çalışan.. Görsede gözlerin işitmessin... İşitsende issetmessin belki ateşi.. Sanki etrafında dönersin ateşte yanan hayallerinin.. ve yanan kalbinin.. Susarsın, konuşamassın o an.. Gözleri gözlerine değdiğinde tüm yaşam hücrelerinde isyan, kalbinde heycan oluverir.. Utanırsın, kahrolursun belkide.. Belki de ağlarsın kimbilir..? Uzanamassın eline çünkü; tel örgülerle örmüştür kalbini.. Dur! Girme! Sakın bu amansız sevdana beni de ortak etme! dercesine bağırır gözleri.. Toplarsın kalp kırıklarını ve gücün yettiğince kaçarsın... Yetişemessin hayata o anda.. Sırtından soğuk bir bıçak ve kalbinde büyük boşlukla geçirirsin ömrünü.. Göremediğin birşeyler olsa da, artık hayat ondan ibarettir senin için..
Olsun.. ben yine de seviyorum be seni.. Her gülün dikeni batacakmış meğer.. Olsun, hayalimde sen vardın.. Sendin gecelerimi sabaha bağlayan o parlak yıldızdaki ışık taneleri... Olsun! ben gene de yürürüm ateşe. Sonunda ölmek dahi olsa, seni bir daha görmenin tek yolu ölmekse eğer.. Ölürüz ..!
Yeterki, her saniyesi acı dolu yaşamda, dünyada seni ne kadar sevdiğini satırlardan anlayacağın birinin olduğunu anla.. Ve her sözüme inan ki, ölümden sonra gelen hayat.. Cehennemim olmasın..!
>> Sana, en derinden dilediğim şarkılarda, en büyük aydınlıkların kuytu karanlıklarında ve avuçlarımda getirdiğim, sıcak gül kokularında bir hayat vaadediyorum.. <<