Güzelce yazdığın için teşekkür ederim. İçlerinden hepsi bana cevap değildi, Sanki hepsi bana gibi olmuş. 3 kişinin farklı bağlamda yazıları var tek kişi gibi görmessen sevinirim.
Bende güzelce okudum.
Evet bende azeriler üstünde şiilik konusunda bir basklı yaptıklarını duymuştum ama net bir araştırma bulamadım.
Birilerinin kürtçe kitap yazması onun Kürt sevdalısı olduğu anlamına gelmez. Ali şir Nevaide o zaman Türk dilinin değil Farsilerin en büyüğü diyebiliriz. Çünkü oda Farsça yazardı. Bir zamana kadar. Benimde kürt arkadaşlarım var şakasına onlarla bazen öyle konuşurum. Doğunun her iline elimi kolumu sallayarak giderim. Güzelce misafirperverlikde yaparlar. Şimdi ben tarihe not düşecek büyük bir adam olabilsem o zaman kürdiy olarak mı anlırım yoksa Ebabekir Bozkiri olarak mı?
Oysa Bozkır halkıda aşırı genelleme yapar. Kürt düşmanlığı yüzünden her gelene kötü baktılar terör örgütünün eline bayrak verdiler istemeden hizmet ettiler Ben böyle söyledim diye çok sıkıntı çektim. Nu yüzden en çok nefret ettiğim şeyde genellemedir.

Cem uzan Motorola davasında haklıdır derseniz cem uzancı olmazsınız. Onun her konusuna her ahlaka hak vermiş olmassınız veya onun adamı olmassınız
Osmanlı Devleti Türkçü değildi dediğinizde vay osmanlı düşmanı fitneci fesatçı olmassınız
Karaman, İran,Azerbeycan ve Horasan türklüğün simgeleridir derseniz, safevisi türk dilini kullanmış geliştirmiş türkçülüğe hizmet etmiş derseniz vayyy asaletsiz sallamacı bölücü arap zihniyetli vs de olmassınız
Şiiler müslüman dediğinizde vay sapık şiilerin felan hareketini falan hatalarını bilmezmisin sen sunni düşmanısın şiisin denilemez.
Kendi nefime öğütüm her zaman şu oldu"Düşmanın bile olsa her yerde doğru bildiğini söymeketen çekinmeyeceksin. Dostun bile olsa millete ammaye mal olan hatalarını seviyorum diye örtbas etmeyeceksin"
.

Kmlgrlr kardeşim(muhtemel kamil veya kemal gürler) sizinle sohbet etmekten büyük keyif duyarım.Ancak dediğim gibi genelleme ve yaftalama yapmayalım hiç kimseye