Molla cami de bir örnekte geçmişti. Kafiye veya izharda da olabilir. Benim aklıma ordan girdi.
2 çeşit yazma yöntemi vardır.
1-Tamamen kes kopyala yapıştır yöntemi
2- Dağarcıktan
Eğer siz dağarcığa sallama derseniz başta kendi sözlerinizle alaylarınızla ters düşersiniz.
Artık bırakın bu altta kalma üstte kalma mücadelesini. Güzelce konuşalım. Bende 18-22 yaşlarında iken tartışma esnasında karşıt fikirlere bazen seviyesizlik yapmışlığım olmuştu.Ama şuan dinliyorum. Bilmiyorsam o bahsedilen konuyu araştırıyorum.Biliyorsam o sözlere söz sahibini,n gönlünü kırmadan güzelce ilave ediyorum. Mesela bölücülük terimi yerine- bu sözlerimizi yanlış anlayabilirler kanataimce şöyle söylesek daha doğru olur derim. Veya yalan söylüyorsun yerine, kaynaklarınızın doğruluğundan eminmisiniz, kaynağı verirmisiniz birde bende araştırayım diyorum
Bölücülük konusu haricinde hiçbir sözlerinize kızmam güzelce sohbet güzelce yazışırsak.
Eğer araştırıcılık olsa beni ismimden soy ismimden yola çıkarak bile ne denli asil olduğumu araştırabilirsiniz. Osman Orhanoğlu gibi asilim. Ama son örnekte dediğim gibi bu gibi şeylerin arkasına sığınmam söylemeye bile gerek duymam. Bu yüzden sadece o sözünüzü Allaha Havale ederim. Diğer sözlerinize kızmam.
------------------
Şimdi bu teravih olayının dağarcığıma geliş şeklini söyledikten sonra(aranızda molla cami okuyan fıkıh almış arkadaşlarımız varsa bana o konuyu o fıkhı hatırlatsınlar(gel gelelim olaya:
Allahın Kılıcı , Zinnureyn , Sıddiki Alemdar veya Adaletin kılıcı efendilerimizden birisi ama bilemiyorum. Aşırı namaz bağımlısı olması sebebiyle Zinnureyn efendimiz(Bilerek lakablarını söylüyorum bilmeyen arkadaşlarımız merak etsinler diye, araştırsınlar diye) olabilir. Ramazan günü Yatsıdan sonra nafile namaz kılarmış.Diğer büyükler ise acaba ona özel bir namaz mı söyledi bizim bilmediğimiz onun özelliği nedir diye şüpheye düşüp(bakın Allahın rasülünden bile şüphe edilebiliyor-Vay siz Allahın Rasülünü neyle itham ediyorsunuz örgüt mü vs vs demiyor. hem edenler büyük, hem şüpheliler.Zaten Rasülüllah "şüphe aklın yarısıdır" buyurur) Ya Allahın Rasülü felan kişi yatsı namazından sonra namaz kılıyor ama biz neden kılmıyoruz anlamında sorarlar. Peygamber Efendimizde o namazan haberi olmadığını Nafile namaz olabileceğini söyler. Onlarında kılabileceğini söyler. Böylece Ashabın(Ashap sahabenin çoğuludur bu yüzden ashaplarımız gibi lar eki yanlıştır. Sahabelerler anlamına gelir)da bazıları kılmaya başlarlar.
---------------------
Ya arkadaşlar benim bu yazılarımı aska arkaya başta ekleme şansım yokmu
ya arkadaşım senden fetva mı istedim. yanlış yazıyorsun. kaynak olmadan dini bilgilerde yazıyorsun, Osmanlı hakkında yazıyorsun ve yalan yanlış yazıyorsun. Peygamber hakkında öğreneceğimi kendi bildiğim kaynaklardan öğreniyorum. Bana bilgi vermene gerek yok. Yanlış yazmaya devam etmezsende sevinirim.