Zaten sizde sözlerinizle beni destekliyorsunuz. Bende baştan beridir aynı şeyi söyledim osmanlı devleti türkçü olmamıştır dedim.
Körlük kötü bir durum değil. Merhamet edilecek bir durum. Seni anlıyorum arada aracaı var.Sana bu yazıları okuyan arkadaşa selam ederim lütfen düzgün okusun.
Saygıdeğer aracı kardeşim kimse inanmak zorunda değil. İsterse araştırır isterse araştırmadan inanır.Baştan bu yana kaç defa söyledim. Hatta sözlerine dikkat etmesini seviyesizlik boyununa çekmemesi gerektiğinide. Bu arkadaşıma okuyuculuk görevi yaptığın için aslında suçlu sensin çünkü türkçülük konusunda aynı fikirde olduğumuzu söylemiyorsun.
Ben burda sizlere karşı seviyesiz veya terbiyesizliğe varacak kelimeler söylemedim. Sizlerede tavsiyem mahalli ağızla değil, kahvane tartışması ağzıyla değil. gayet nizami şekilde cevap vermenizdir.
Eğerki ben bilmiyorsam güzelce özür dilerim ve o yazımı değiştiririm. Ama korkarimki bunu aynı dili konuşan değilde, dışarıdan birisi konuşsaydı veya kötü niyetli birisi konuşsaydı verecek cevabınız olmazdı.Yalancı sallama kallama soysuz iftiracı bölücü sahtekar vs vs vs gibi sözlerle ancak siz altta kalırdınız.
Güzel bir şekilde şunu söylersiniz.
----------- sözünüze katılmıyorum. Aslında şu olmuştu dersiniz bende o konuyu araştırırım. Eğer bilmiyorsam sizi tebrik ederim.
Onur mücadelesi felan yapmam. Peygamber Efendimiz ilim kafirin dudaklarında bile olsa o ilmi alınız ve ona saygı gösteriniz diye buyururken ilim bir kardeşimin ağzında ise ben o kişiye mi saygı duymayacağım. Üstümde taşırım. Yeterki seviye ve art niyet konularına dikkat edilsin.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ben burada aman şiilerin hiç suçu yok demiyorum. Onlar melekde demiyorum. Dediğim şuki onlar müslümandırlar, müslümansa bizim kardeşimizdirler
İşine gelmiyorsa sen kardeşim değil dersin. Ve kuran ayetini inkar edersin.
"İnnemel Mu'minine İhvetün fe aslihü beyne ehaveyküm"Hucurat 10(İman etmişler kardeştir----emene inandı>>yekmenü inanır>>imanen inanıcı>>ve huve mu"minün inananlar---Onların arasını bulunuz)
Delil isteyene Allahın ayeti en büyük delildir. Ondan daha büyük delil yoktur.
Kafirlerin Müşriklerin neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Mü'minlere neler çektirdiklerini. Ki onların yanında şiilerinki(eğer gerçekten şiiler osmanlı halkına eziyet etmişlerse) ödül kalır.Öyle olmasına rağmen Peygamberimiz Efendimiz ve Ashabı müşrikleri ancak Allah için savaş anında öldürmüşlerdir. Savaş harici öldürmek yerlerinden yurtlarından etmek yasaktır.(Sadece yahudiler için bir defa savaş harici yapıldı -yahudilerde bile insani duygular ön planda tutuldu)
Şöyle bir örnek var. Efendilerimizden biri savaş anında ünlü bir kafiri öldürecekti. Tam kalıcı kaldırıp öldürecekken kafir, efendimizin yüzüne tükürdü(Allahın Kılıcı veya Adetin kılıcı olabilir tam emin değilim hangisi). Efendimizde öldürmekten vazgeçti. Kafir şaşırdı. Neden beni öldürmedin. Ben sana tükürdüm bile.
Efendimiz dediki" ilkinde ben Allah için öldürecektim, ama sen bana tükürünce sinirlendiğim için kendi nefsim için öldürmekten Allaha sığınırım dedi
Bana Azerilerin kurduğu ve Osmanlıya arkadan saldıran devletleri sayarsan çok memnun olacağım.
Birde sunnileri yok etmek için tuzak kuran kalleşlik yapan sunni düşmanı müslüman düşmanı şii devletleri sayarsan