Ben çok deli bir şekilde metafizik olayının içine girmiş durumdayım. Fakat derine indikçe yeni konular açılıyor , indikçe iniyorsunuz. Bir süreden sonra metafiziğin aslen konusu olan doğa üstü varlıklara sarıyorsunuz bundada indikçe iniyorsunuz. Herşey ispat istiyor herşey kanıt.
Birşeyi araştırıp buluyorsunuz tamam oldu bitti diyorsunuz , tamamen bitiriyorsunuz sonra size yetmiyor metafiziğin başka alanlarına atılıyorsunuz. Şuan bu konular üzerinde profesyonel bir kişi ile yüz yüze görüşüyorum.
TV programlarına vs çıkıyor bir programda yaptığı açıklaması ise şöyle " 1970 den beri metafizik ile uğraşıyorum yıl 2009 şimdi bana sorsanız ben daha metafiziğin başındayım "
Fakat adamı dinleseniz gerçekten bu işte profesyonel olduğunu anlarsınız. Lâkin o şuan metafiziğin tee nerelerine gitmişse ki artık başındayım diyor bunu demek bile başarıdır.
Gerçek varmıdır bencede önce bunu tartışmak gerekir.
Gerçek : bir şeye dokunduğunda onu hissetmek, birşey yediğinde tadını almak veyahut bir yere vurduğun zaman o acıyı hissetmekmidir. Eğer buysa bu tamamen beynimizin bize uyarılardır. Beynimizi kandırarak olmayan şeyleri varsayarız.
Gerçek daha çok tartışılası bir konu bence.