gentleRain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selamlar, benim çok canımı sıkan birşey bu.

harika makaleler yazdım, bazı konularda türkiye'de yazılmış en güzel makaleleri yazdım ama hale vikipedi'nin zavallı makaleleri 1inci sırada. çeşitli sebepleri var:
1. ilgili makalenin ingilizce versiyonu harika olduğu ve Türkçeye link verdiği için vikipedi'deki türkçe makale ne kadar zavallı olursa olsun 1 numarada çıkıyor. rekabet açısından çok kötü çünkü rekabet edemiyorsun.

2. insanlar vikipedi'yi otomatik dağıtıyor. mesela içeriğine bile bakmadan bkz: tr.wikipedia.org/wiki/misal diye linkleyen çok insan var.

google yerel dillerde rekabeti öldürüyor.
makalenin doğrusunu/yanlışını güzelini/çirkinini bot nereden anlasın? google botun türkçe anlam kabiliyeti mi var? ya da açıp araştırma mı yapıyor bu makale acaba doğru mu diye?

ben makalelerimde bıçak aslında kesici birşey değil, yenilebilen birşeydir diye yazsam ve sen bıçağın doğru kullanımını anlatsan google senin makaleni benimkinden üstte mi tutacak?

elbette hayır, bu yüzden google bot içeriğin kalitesini ölçerken özgünlük, grammer kullanımı (dil ve anlatım kuralları - noktalamalar vs) ve içeriğin ait olduğu sitenin kalitesini (pr-alexa-backlink vs) göz önüne alıyor. e haliyle kendi sitenizi vikipedi ile kıyaslayamazsınız ve haliyle vikipedi önde çıkacaktır.