beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle herşey ticaret değildir. iletiler arkadaşım bunun bilincinde satış yap.
40 litrelik bir akvaryum da yaşayan canlı türü bilmiyorum ben. su kaplumbağası yada en iyi ihtimalle japaonlar için ideal olduğu düşünülür ancak değildir. canlıya ızdırap çektirmek istemiyorsanız kesinlikle balık başına düşen su miktarı 20 litreden fazla olmalıdır. 40 litrelik akvaryum bunun için yeterli midir ? kesinlikle değildir çünkü bir zaman sonra balık yüzmekten bile bıkacaktır. düşünsene 10 cm sonra tekrar dönecek . balık beslemek için en uygun ölçü amatör balıkçılar için minimum 100 litrelik bir akvaryum ve maksimum bu akvaryuma 5 balık olarak nitelendirilebilir. gelelim işin temizlik kısmına delgado arkadaşa yanlış bilgi veriyorsun akvaryumun temizliği kolay bir iş değildir. temiz bir akvaryum için vatos ve çöp balığı şart ancak belirttiğin ölçülerdeki akvaryum için normal balık sığdıramıyorsun ? temizlik için balık nasıl koyacaksın. ek olarak bu akvaryum boyutunda balık besleyenler kısa sürede öldürüp öldürüp atacaklardır balıkları yazıktır. günahtır. ve de masraflı bir iştir balık beslemek doğru düzgün yem yemeye hakları vardır balıkların yemin kilosu sanırım en son 86 lira idi. ilave olarak elektirik paranızda %40 lara %60 lara varan artışlar olacaktır. çok normaldir motorları kapatmamanız gerekir. ha balıkları havasız bırakacaksanız ayrı mesele geceleri kapatın zaten 40 litrelik suda bir sabah bakın ki ölmüşler. kafasınıza takılan birşey varsa cevaplayabilirim. sizde kusura bakmayın iletiler arkadasım. eksik bilgi vermeniz canımı sıktı biraz yazmak istedim.

beachturk arkadaşım, 1993 yılından beri akvaryumla uğraşan birisi olarak bu yazdıklarının hepsi yanlış.! Eksik bilgi de vermiyorum ayrıca. !!!

Akvaryum ne kadar büyükse o kadar iyi olur. ama bu işin kuralına göre yapacak isen http://www.akvaryum.com/litrehesapla.asp adresine girip bu senin küçük dediğin akvaryumun içerisine sığabilecek balıkları bir zahmet gör.
40 lt ye 5 cm boyunda 8 balık sığar, 3 cm boyunda 22 balık sığar, yani sağlıklı bir şekilde yaşar.

Nano akvaryum konusunda bilgin yoksa google de nano akvaryumu araştır. Adamlar 5 lt suya 20-30 balığı son derece sağlıklı bir şekilde sığdırıp yıllarca besleyebiliyor. nano akvaryum hakkında bilgi için http://www.google.com.tr/search?hl=t...TR351&ie=UTF-8 tıklayın lütfen.

elektrik masrafındaki %40-%60 lık rakamı nasıl hesapladın çok merak ediyorum. Akvaryumun yazın harcadığı güç ort. 7w/saat, kışın ise 20w/saat
buna göre bir hesap yap bakalım ne çıkacak. Öyle %40 %60 yazmakla(kafadan sallamakla) olmuyor. Bu akvaryumun yazınki elektrik masrafı 7*24*30 den ayda 5kw elektrik harcar, o da ayda yaklaşık 1 TL yapar. Senin masraf dediğin bu mudur? Kışınki harcama ise bunun 3 hadi olsun olsun en fazla 4 katı olur.
Bişeyleri kafadan sallayıp yazmakla olmuyor.

Akvaryum yeminin KG fiyatından bahsetmişsin. 20 gr akvaryum yemi 20 tane balığı rahat 1 ay idare ettirir. 20 gr ise (kaliteli) 2-3 TL !!!!!

Burada ticari bir amacım olsaydı bu akvaryumu maliyetinin altında satmazdım. Sadece sıvı gübreler 15 TL,! diğer kalanları saymayayım 200 den aşağı tutmaz.

Dediğim gibi ilgilenemediğim için akvaryumu veriyorum. Değilse bu paraya ihtiyacım da yok. Eğer akvaryuma bakacağını iddaa eden varsa bedava da veririm. Hatta eğer evinde akvaryum kurulu olan var ise akvaryumu bedava vereceğim. Hadi buyur.