Merhabalar R10 üyeleri;
Hosting satışlarını aktif ettiğimiz günden bu yana devamlı olarak msn üzerinden bir sponsorluk talebi var. Ve bizim firmamız ciddi olarak bu sponsor taleplerinden sıkıntılıyız.
R10 platformundan gelen üyeler ( isim vermeyeceğim ) sponsor hosting, reseller, vps yeri geliyor sunucu isteyen oluyor.
Peki sponsor deyince bizim insanımız ne anlıyor ?
- Sponsor olan firmanın zorunlu hosting , reseller vb.. sağlaması.
- Sitelerini sorunsuzca hosting sağladıktan sonra Adsense gibi gelir reklamlarından para kazanmasını sağlamak.
- İşi adabına göre değil ayrıcalık tanınmasını istemesi.
Not: Gelenlerin %80 'i böyle. Herkes böyle demiyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Geçen gün gelen bir kişi benden sponsorluk istedi. Hiç adetim olmayan bir durumdu ki kişi ödevi ile alakalı bir site yapması gerektiğini söyledi. Dedim bir öğrencimize, küçüğümüze destek olalım. Yaşıda yanlış hatırmalıyorsam 14 falan olması lazım. Neyse ara ara takip ediyorum gayet güzel bişeyler yapmış. Ciddi ciddi ödevlerini yayınlamış yani. Dedim helal olsun küçüğe.
Daha sonrasında başka bir büyüğümüz geldi diyeyim. Dedi böyle böyle. Dedim küçüğe destek çıktık baktım güzel şeyler yaptı. Dedim büyüğümüzede açalım bir hesap. Neye açtım onun siteside anlamı olmayan br siteydi.
Sözde elektrik projesi ile alakalı bir kaynak yer yapacak. İlk gün bakıyorum güzel falan 2 gün sora bir daha baktım iyi derkene neyse dedim. 1 kaç gün önce kişinin sitesine gireyim ne yapmış diye hem küçüğün site hemde büyüğün siteye bakayım dedim. Küçüğün sitesi döktürmüş, böyle ziyaretçi defterleri bilmem arkadaşlarının resimleri falan çok hoşuma gitti. Diğer büyüğümden de dedim aynı hazzı duyarım diye girdim birde ne göreyim, kişi affedersiniz ama çocuk p. sitesine çevirmiş siteyi. Bir an kendimden nefret ettim, neden sponsor oldum diye.
Bilgileri hemen irtibat halinde olduğumuz bilişim suçları firmasına gerek kişisel bilgilerini gerekse tüm logları verdik.
Şimdi siz ne dersiniz ?
Bundan sonra sponsorluk kesinlikle vermeyeceğim bir hizmet olacaktır.
*****, ***** siteler için sponsorluk olurmu ?
Lütfen bu konuyu dikkatlice okuyup bu tür konularda hassasiyete davet ediyorum sizleri.
Çok iyi yapmışsınız.
Bana göre vps ve server 'da sponsorluk olmamalı ve istenmemeli.
Örnek olursa;
Ben şimdi bir projem için VPS almayı düşünüyorum ama sunucu bakımlarından anlamam, bu bakım, yedekleme ve güvenlik gibi konularda da aldığım yer bana destek olursa ve memnun kalırsam zaten siteme reklamı o söylemeden koyarım.
"Sitemiz ...... sunucularında barınmaktadır." gibi mesela