Hosting sektörünü bitiren sponsorluk hizmeti veren kişilerdir.
Kimse sponsorluk vermese 8 - 9 yıl önceki gibi çok nadir sponsorluk bulunsa bugun 100 mb disk alanının fiyatı yıllık 150 tl civarlarında olurdu ama bu sponsorluklarını aşırı çoğalması 5 Tl e kadar bu sektörü düşürüyor.
Sponsor olmak çokmu zor asla değil kurulu sistem bas kur calıstır ver nasıl olsa sponsor destek vermem yardım etme vs vs amaç dns sayısını yükseltmek hatta sırf bunun için bile text link bile koydurmayan firmalar var. (Sonlarınıda görüyoruz iflas ettim battım devrediyorum şeklinde bitiyor)
Eminimki sponsorluk hizmeti vermeyen her firma bu sponsorluk hizmeti veren firmalara karşı az da olsa biraz sitemlidir. (Benim gibi)
Sponsorluk Kötü birşeymi peki hayır değil o hizmeti alamayacak bir insan tanıyorsanız o kişiye sponsor olursunuz ve gidersiniz bir firmanın sponsorluğunu yaparsınız.
Forumlarda gelip 1000 kişi 2000 kişi 5000 kişiye sponsorluk veriyorum diyenler sadece 1 yıl sonrasını düşünüyorlar. 5000 kişiden 1000 kişi 2.yıl para ile satın alsa 30 TL den yıllık 30.000 TL kazanmayı düşünen kişilerdir.
Dolayısıyla hem sektörü bitirdikleri yetmediği gibi hemde 2.yıl nasıl olsa yarısı devam eder mantığı ile ticaret yapılıyorsa bu sektörün bu şekilde sürünmesini adam niye aldırış etsin ki