Sömürge nedir? Nasıl yapılır? Nasıl işletilir? Bunları bilmeden gereksiz tartışmaya girmişsiniz. Kuveyt Amerikan sömürgesi mi sorusuna şöyle yanıt vereyim. Kuveyt petrollerinin ciddi bir kısmını Amerikalılarişletir. Kuveyt şirketlerinin zenginlerinin Amerikan bankalarında yüz milyar dolarları aşan hesapları vardır. Küçücük alanda büyük bir yer altı kaynağı üzerinde otururlar. Ve Amerika Rusya Çin gibi devler dünyayı yönetmenin enerjiyi yönetmekten geçtiğini bilirler.

Sömürgecilik yani kolonizm bir ülkeni doğrudan başka bir ülke tarafından yönetilmesini anlatır. Sömüren devlet sömürülen devlet üzerinde yönetimi ve denetimi elinde bulunduran bir seçkinler azınlığı kurar ki bu yerli insanlardan da oluşabilir. Ve sömürülen ülkenin kaynaklarını ve insanlarının emeklerini kendi çıkarları için karşılığını vermeden ya da az vererek kullanır. Yani bu devirde doğrudan sömürgcilik yoktur ve Kuveyt Amerikanın sömürgesi değildir.

Ama NEO KOLONİZM denilen bir şey var. Bugün kürt-türk meselesinin ve enerji çatışmalarının asıl çatışma noktasıdır. Büyük devletler stratejik ülkelerin ekonomilerini, siyasetini ve ordusunu kendilerine bağımlı hale getirir.

Yani Kuveyt in sermayesi, ordusu ve başındaki şeyhi aristokrasisi yani siyaseti amerika ile çok yakından irtibatlıdır.

Ama bankaları yabancıların ve şirketleri teker teker yabancıların eline geçen, amerikan başkanı ile görüşmeden toprak bütünlüğüne yapılan saldırılara yanıt veremeyen başbakanların yaşadığı, ordusu nato tarafından eğitilen ve silahlarının %90 ını yabancılardan alan bir ülkede yaşayıp KUVEYT SÖMÜRGE MİDİR DEĞİL MİDİR TARTIŞMASI YAPMANIZI GARİP KARŞILADIM.

Eminim Kuveyt'te de 2 arap oturmuş Türkiye Amerikan'ın sömürgesi midir değil midir diye tartışıyorlardır ))))