Tercih etmeme sebebim eklenti desteği yok. Mesela Alexa araç çubuğu kullanıp kendi sitene girerek Alexa sıralamanı yükseltemiyorsun. Halbuki geçen yıl IE ile Alexa araç çubuğu kullanarak blogumun Alexa sıralamasını 500 binden 200 bine düşürmüştüm, sonra tekrar Opera'ya geçtim, ve yine 450 bin.

Bunu Opera geliştiricilerine söylediğimde de yanıtları Ağ gezgininde neden bir casus istiyorsun oluyor. Bu eklenti olayı dışında zamanında Opera'yı lisanslamaya niyetlenmiş kişiyim.

Bir de standart bağımlılığı var ki tuhaftır standarda uymayan sayfalarda diğer tarayıcılardan farklı sonuçlar üretiyor. Yani pek bozuk sayfalarda dolaşmaya yönelik birşey değil.
Acemi site yöneticileri ve site geliştiricileri standartlara uygun kodlamayı bilmediklerinden sadece IE'ye yönelik sayfalar geliştirirken uyumsuzluk problemlerini ortadan kaldırmak için Opera'yı engelliyorlar.

Ha bir de Google kendi tarayıcısını millete sokalamak için her fırsat bulduğu yerde engelliyor Opera'yı.
Tercih etme sebebim;
Güvenlik; 2009 Aralık verilerine göre Firefox'ta +-88, IE'de 60 - 70 arası, Webkit kullanan Safari ve Chrome'da da 30 - 40 kadar açık var, Opera'da ise 12 ya da 13 idi.
Hız; JavaScript olarak Chrome kadar hızlı olmayabilir ama genel kullanımda hızı yerinde. Dün çıkan Opera 10.5 pre-alpha sürümü ise 10.10 sürümünden çok çok kat hızlı.
Eşleştirme; bilgisayardaki Opera yer imleri, notlar vs. herşeye cep telefonumdan ulaşabiliyorum. Cep telefonumdan eklediğim yer imlerine de bilgisayardan ulaşabiliyorum. Linux'a Opera kurduğumda da anında Opera Link ile Windows ile eşitleyebiliyorum kendisini.
Stabilite; İnternet'te Opera'yı kapatmadan günlerce gezebiliyorum, çökme soruları falan olmuyor, en az 10 sekme açık oluyor her zaman.
Genel olarak Opera kullanıyorum. Şu an bilgisayarda yer olmadığından Firefox kurulu değil, Safari var onu da arada birkaç dakikalığına kullanıyorum.