Ben windows XP aşığı biriydim. Yeni işletim sistemine geçmemek için çok direndim hatta ilk zamanlar windows 7 ye windows XP görüntüsü vermek için çok ugraştım. Windows XP de klasörlerin yan yatmış görüntüsüne o kadar alışmıştım ki, yeni işletim sisteminde dik duran klasörlerin görüntüsü bile beni çok zorluyordu gıcık oluyordum. Alışmak için çok zorlandım. 15 gün boyunca direndim. Windows XP cd mi kırdım.
Ama sonra windows 7 nin özellikleri ve kullanım kolaylığı beni şaşırtmaya başladı.
Laptopun pil ömrü neredeyse 2 katına çıktı. Kasanın içindeki fan sesi bile azaldı.
Microsoftun yeni geliştirdiği DirectX motoru oyun performanslarını inanılmaz ölçüde artırıyor. Yeni görev çubuğunun kulanım kolaylığı çok rahat.
Programlar daha stabil çalışıyor. Mesela dreamweaver Cs3 eskiden XP yüklü bilgisayarıma en az 55 dakikada kurulurdu. Şimdi en fazla 5-6 dakika içinde yükleniyor. Tıklar tıklamaz açılıyor. Bilgisayar çok hızlı açılıp kapanıyor. internet Explorer 8 en iyi windows 7 üzerinde çalışıyor ve hiç kilitlenmiyor.
Yeni gelen özelliklerin bir kısmında burada
https://www.r10.net/windows-7/480415-...zellikler.html

Windows XP neredeyse 10 yaşına geliyor. Artık emekliye ayrılmasının vakti geldi geçti.
Biraz bilinç altını yenilikler konusunda zorlayıp XP den kurtulmak gerek