Çözüm için açılmış bir konu gidişatı hiç hayırlı görmüyorum

Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. Anladığım kadarı ile arkadaş gerçek piyasadan bahsediyor, yani forumlarda harçlığını çıkarmak için tasarım yapanlardan bahsetmiyor.

Bir firmasınız ve logo yaptırmak istiyorsunuz, piyasada 200 TL' den başlar bu işler, ama forumda 45 TL ödüllü logo yarışması denince, onlarca kişi balıklama atlıyor. Bende bunu hatırlatınca -rep alıyorum cahilin birinden. Öncelikle forumlardaki işlerle piyasadaki işleri bir ayıralım.

Örnekle; ben basit bir html site yapıyorum 2 tane flash koyuyorum birazda süslüyorum, domaini + hostingi dahil 1500 lira diyorum, forumda adam 1 ayını veriyor kompleks bir site yapıyor 200 liraya satamıyor bile.

Müşteri sorunlarına örnek :
Evet fiyat fazla bulunuyor, bu en büyük sorun, fiyatı çok bulanlara şu teminatı vermelisiniz, "web sitesi firmanız olduğu sürece olması gereken ve sürekli büyüyen bir reklam aracıdır" diyeceksiniz ve "bu paraya yıllarca nerede reklam yapabilirsiniz" diye de bir soru soracaksınız. Verdiğiniz para bu sitenin yapımı için değil devamı için de olduğunu hatırlatacaksınız (yıllık güncelleme vs. hariç ). Bu tabiki her müşteriye sökmez ama ben deniyorum genelde tutuyordu