Bir çok arkadaşın bildiği gibi Hostgatordan ilk defa host alırken kupon kullanabiliriz. Ancak hangi kuponları kullandığımızda ne kadar avantaj sağlarız onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü Bazı arkadaşların hiç araştırmadan ilk ay bile 9,95 dolar ödeyerek hesap aldığını öğrendiğim için bu yazıyı yazdım.
Hostagatorun genelde
3 çeşit indirim kuponu bulunmaktadır.
1- 9,94 $ indirim sağlayan kuponlar; Wordpress, 404page, Hostgatorcoupon, Jury vs. Bu kuponlar ile tüm ödeme seçeneklerinde 9,94$ indirim sağlanıyor aynı zamanda aylık pakette ilk ay 0,01 dolara host alınabiliyor.
2- Yüzde 20 indirim sağlayan kuponlar; SNOWMAN, GREEN, bu kupoları kullanarak alınan tüm ödeme seçeneklerinde yüzde 20 indirim sağlanıyor, bu da;
aylık pakette 9,95 fiyattan 1,99 dolar indirim ile 7,96 dolara,
6 aylık pakette, 59,70 fiyattan 11,94 indirim ile 47,76 dolara,
1 yıllık pakette 119,40 fiyattan 23,88 indirim ile 95,52 dolara,
2 yıllık pakette 214,80 fiyattan 42,96 indirim ile 171,84 dolara host alma imkanı sağlıyor.
3- 25 $ indirim sağlayan kupon; TURKIYE, bu kupon aynı zamanda aylık hesap alımlarında
ilk ay bedava host almaya yarayan kupondur. Bu kuponu kullanarak
aylık paketi bedava alırken,
6 aylık paketi 59,70 dolardan 25 dolar indirim ile 34,70 dolara,
1 yıllık paketi 119,40 dolardan yin 25 dolar indirim ile 94,40 dolara alabilirsiniz.
Şu hususa dikkat etmek gerekir ki kuponlar sadece host fiyatlarında geçerlidir. Yani host ile beraber domain alsanız ilk ay 25 $ indirim kuponlarını da kullansanız o anda belki bunun farkına varmazsınız ve bedava domain ve host aldım diyebilirsiniz ama bir süre sonra Hostgator sizden 15 dolar domain parası isteyecektir. Bazı forumlarda 25 $ indirim kuponlarını kullanarak bedava domain ve host alındığına dair başlıklar açılmış ama bu tamamen yanlış anlamadan ibarettir.
Yukardaki ekran görüntüsünde de olduğu gibi 25 dolar indirim sağlayan kuponlar ile domain + host alaya çalışırsanız hesap açılır ancak bir süre sonra Hostgator sizden domain parasını ister.
Hostgatorda bedava domain yoktur. Hem verse bile alınan bu domainler sadece Hostgatordan alınan hostlarda kullanılabilir yani name server değişimine izin vermezler. Diğer host firmalarında da bu böyledir yani domain bedava olsa bile sadece o host firmasında barındırabilirsiniz.
En avantajlısı hangisi?
Eğer ben
aylık ödeyeceğim diyorsanız 25 dolar indirim sağlayan 3. gruptaki kuponlar ile ilk ay bedava alabilirsiniz.
Eğer ben
6 aylık alacağım derseniz yine 25 dolar indirim sağlayan 3. gruptaki kuponlar ile en avantajlı şekilde 34,70 dolara alabilirsiniz.
Eğer ben
1 yıllık alacağım derseniz yine 25 dolar indirim sağlayan 3. gruptaki kuponlar ile en avantajlı şekilde 94,40 dolara alabilirsiniz.
Eğer ben
2 yıllık alacağım derseniz yine artık yüzde 20 indirim sağlayan 2. gruptaki kuponlar ile en avantajlı şekilde 214,80 fiyattan 42,96 indirim ile 171,84 dolara host alabilirsiniz.
Bütün kuponlar ilk ödeme de geçerlidir, yenilemelerde kupon kullanılmaz.
Not: Bütün hesaplamalar
Baby paketine göre yapılmıştır.
Hosgatordan Host almak için tıklayınız
.