Alıntı
piyasa .NET diye tutturup gidiyor ama platform bagimlisi olmak cok berbat bir his uyandiriyor insanin icinde arkadaslar. hani minik bir yazilim yapayimda piyasaya sureyim diyemiyorsunuz, millet yaninda birde framework'unumu yukleyecek ?
ben hangisine yogunluk versem hala kafam karisiyor, kolejin programina gore gideyim en iyisi
ustad bu sorun değil setup yaparken frameworku setupa eklersin gerek varsa kurar yoksa kurmaz. ayrıca bunu kafaya takmaya gerek kalmayacak cünki güncellemler ile zaten geliyor win 7 ile 3.5 dahili geliyor vista ile 2.0 geliyor derken sisteme bağımlılık cokta sorun değil. zaten yakında uygulamalar ciddi yön değiştirecek windows application yerini su an an web app hafif hafif bırakıyor ama daha da cok artacak ve bu hem webde hem windowsta calısan clientside teknolojilere kayacak (bakınız: silverlight )
--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı
Alıntı:
calvinklein´isimli üyeden Alıntı
oturun kendi frameworklerinizi sıfırdan yazın
tek kelime ile c#.
microsoft böyle bir gücü eline almış.bırakırmı derseniz asla bırakmaz.
microsft şimdide flashı tahdından indirmek için uğraşıyor.ona karşıda silverlight i üretti.o da gayet başarılı.
sözün özü kısası c#
Flashı tahtından indirmek için Microsoftun daha çok ekmek tüketmesi gerekir.
Yazdığınız bu yazıdan sonra lütfen "Adobe Flash Platform" u bir gözden geçirin
Özellikle Catalyst, Flash Builder 4, Cold Fusion uygulamalarına dikkatinizi çekmek isterim.
Ben .Net uzmanıyım. C# dilini 2004 yılından bu yana kullanıyorum.
Şimdi tamamen actionscript 3.0 kullanmaya başladım. Platform bağımlısı olmamak için çabalıyorum. Adobe AIR uygulaması da flash platformun bir parçası. AIR ile uygulamanızı ister actionscript ister javascript ister html ile geliştiriyorsunuz ve ister masaüstü ister webde ister linux ister mac ister windowsda çalıştırıyorsunuz. Üstelik 32 bit ya da 64 bit farketmiyor. Bu arada SQLite kullanıyor. Server olmadan küçük boyutlu veri tabanı. Buyrun .net ile karşılaştırın
İyi çalışmalar
Bahtiyar ÖZDERE
silverlight zaten senin söylediğin seyi yapıyor istersen webde istersen windowsta aynı uygulama hiçbirsey yapmadan calısıyor mac ve pc de sorunsuz linuxta moonlight olarak var o da ayrı birkonu.
sqlite .net ile de zaten calısıyor sql platformdan bağımsız hatta .net ORM desteği bile veriyor
ayrıca flash silverlight dan daha iyi bileolsa actionstcrip bilmek sadece actionscriptde işe yarar ordaki bilgi ve tecrübe birikimi actionscript için geçerlidir oysa silverlighta asp.net veya windows veya mobil application geliştrimede kullandığınız dili kullanırsınız (c# vb.net ... )
dolayısı ile bir web programcısı ek bir dil öğrenmeden kolayca silverlight ile kodlar
bir windows programcısı ek bir dil öğrenmeden silverlight ile kodlayabilir ve bu teknolojilerdeki bilgi birikimi %80 silverlight da da geçerlidir.
microsoft her alanda cok iyi olmayabilir cünki
veri saklamada oracle mysql ... ile yarısıyor
Windows 7 vs ile işletim sistemi pazarında at koşturuyor
server çözümleri
programlama teknolojileri (web de ayrı rakipleri var windowsta ayrı multi platform olarak düşündüğünde ayrı)
derken her alanda en iyi olmayabilir ama benim en sevdiğim tek dil ile tüm ihtiyaclarını ,%80-90 bilgi birikimini de alıp karsılayabiliyorsun bilgi çöplüğü olmuyorsun
web için ruby php css javascrip .... vs ööğrenip
clientside için flash
windows için delphi ruby pyton .... öğrenmek gerekmiyor
tek dil geç istediğin yöne gerekdiğinde.
.net isviçre cakısı gibidir işinizi coğu zaman karşılar ve hızlıca halleder.
ama içindeki bazı araçlar rakiplerinde göre iyi olmayabilir. ama cebinizde (kafanızda) bir büyük bahce makalsı bir kasap bıcağı bir testere tasımak sizce daha mı iyi ?
simdi diyebilirsiniz ben web programcısyım windowsu napayım? kendiniz freelance developer iseniz bunu dersiniz ama patronunuz web uygulaması için ayrı developer windows içina yrı developer tutmak istemeyebilir isviçre cakısı gibi bir yazılım teknolojisine geçer sizde baska kapıya.
ha bu yönü ile .net tek değil java da var. java multi planformda .net den iyi bu da gerçek ama .neti sectim linux kullanıcıları benim müsteri pörtföyümde pek yok.