ben size söyle söyleyim unmanaged c++ yani makine koduna cevrilen c++ güclü bir dil ama karısık ve okunması insan için zor bir syntax ayrıca c++ oyun programlıyor veya bir engine geliştiriyorsanız (database engine,oyun motoru,fizikk motoru ...)mantıklı ama öbür türlü siz rama "Mahmut" yazacaksınız gider ramden yer alır sonra yazarsınız "MahmutGundogdu" yazmanız gerekti aynı kolona gider tekrara alan alırsınız vs işiniz bitince siz o ramı serbest bırakırsınız kısaca herseyi sizin yapmanız lazım hata yapmanız (bug) kolaydır cünki sınırlamsı cok azdır.

data uygulamaları yapacaksanız ne bileyim muhasebe programı ürün stok vs veya hastane otomasyonu bunları c++ ile yapan pek kişi yok genelde delphi veya vb (eskisi için konusuyorum konu unmanaged c++ olduğu için)

ama c# ondan kat ve kat üstündür c++ ile ne yapabiliyorsan emin ol c# ile yaparsın eskiden işletim sistemleri c++ ile yazılıyordu su an sırf c# ile baştan sonra yazılmış microsoftun (satışa sunmadığı open source) işletim sistemi var.

managed c++ dan bahsedelim (yani c++ .net)
Syntaxı c++ ile anıy mahmut-> Gundogdu vs diyorsunuz . bassanız ayrı dert -> ayrı kısaca hiiç bulaşma derim. bak bir firma suna bakar

bir yazılım geldi misal vb.net veya c# 1 ayda tamamlandı 1 yazılımcı yaptı maliyet 2.000 tl
aynı yazılım
1 yazılımcı ve c++ ile 2 ayda tamamlandı 4.000TL mal oldu. e simdi iş aynı firma sahibi bakar mı hızlı çalışmış çalışmamıs o ettiği kara maliyete bakar. ben deyim size bir danışmanlık sirketi siz boşverin c++ size maliyet getiriyor c# ile hızlı kod yazarsınız dedi(şut c++ koderleri ya atılır ya eğitime gönderilir)

emin olur birseyin hızlı calısmasından cok hızlı yazılması daha önemli sonuçta su anda donanimlar ucuzladı yukarda bahsettiğim projeyin bir web projesi olduğunu varsayın.
varsayalım 1 ayda biten proje daha yavaş çalışıyor gider servere 500-600tl harcar bir işlemci daha takar veya bir ram daha takarsınız farkı kapatırsınız. maliyet
2000+500=2500 - 2600 TL

4.000 TL mal olan proje ile aynı hızı yaklarsınız. kısaca donanım ucuz performansı cok sorun etmeyin yoksa kod yazamazsınız performansı kafaya takmaktan.