güzel paylaşımlar için teşekkürler herkese. evet bence de resimleri kendi hostumuzda barındırmak ( eğer söz konusu maliyetleri göze alabiliyorsak ) seo açısından avantaj sağlayacaktır.

benim bu konuda sizlere bir sorum olacak. bu soru cevaplanabilirse belki forumdaki arkadaşlarımız da bundan sonra resimleri kendi hostlarında barındırmaları sonucunda karşılaşabilecekleri muhtemel giderleri en aza indirerek gönül rahatlığı ile resim ekleyebilirler ve hit kazanabilirler.

soruma geçmeden önce bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. bundan birkaç sene önce editörlüğünü yaptığım bir site için içeriklerime resim eklerken bende görsel aramaları tercih ediyor ve beğendiğim resimlerin linklerini alarak içeriğime bu resimleri entegre ediyordum. bazı sitelerden aldığım resimler uzun süre sitemde kalmasına ve sorun çıkartmamasına rağmen bazı sitelerden çektiğim resimlerde aradan belirli bir zaman geçtikten sonra resimlerin kendi sitemde görüntülnmesinin engellendiğini farkettim. bu durumda o siteden çektiğim resmi silerek başka bir siteden farklı bir resim ekleme yoluna başvurdum. dolayısıyla da ilk resmini eklediğim site benden kurtularak bandwithinden bana pay ayırmaktan da kurtulmuş oldu

soru: bu yöntemi kendi web sitemizde nasıl uygulayabiliriz? nasıl bir kontrol uygulamalıyız ki kendi hostumuzdan çekilen resimlere bir kısıtlama koyarak hit alalım derken karşımıza çıkabilecek yüksek maliyetlerden kurtulalım? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sanırım forumumuzdaki arkadaşlarımız bundan sonra gönül rahatlığı ile resimleri kendi hostlarında barındırabileceklerdir.

biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın artık cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim