mRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kullanıcı için akılda kalıcı değil
Bu kanıya nereden varıyorsunuz? Tamam, uzantı bizim milletimizin alışık olduğu gibi .com, .net vs. değil ama akılda kalmayacak bir uzantıda değil. Örneğin; teknoloji.com ve teknoloji.tk var diyelim. Teknik olarak yazılması daha kısa süren bir uzantı .tk öyle değil mi? Kaldı ki, tk uzantısı öyle co.cc vb. tarzda karışık bir uzantı değil. Yani burada bir çelişki var.

Neyse ben diğer sorularının cevabını vereyim.

Son zamanlarda pek çok .tk uzantılı domain aldım ve 5 tanesini aktif olarak kullanıyorum. İstediğim kelimelerde çok başarılılar ve bunlar zor kelimeler. Ve index konusuna gelirsek; yazıyı yayınladıktan 2-3 dakika sonra Google indexini alıyor.

Pagerank konusunda ise; şuan için 2 .tk uzantılı domainde Pagerank güncellemesi yakaladım. Diğerleri güncellemeyi kaçırdı.

İki domainde sonuçlar şöyle; biri 0'dan 4'e diğeri 0'dan 3'e yükseldi.

Son olarak bildiğiniz gibi Google Caffein ile baya bir gelişme gösterdi Google. Buna göre domain uzantısından ziyade, artık hedef kelimenin alan adında geçmesi çok daha mühim hale geldi. Bu yüzden .tk ya da popüler uzantıları kullanmak arasında bu kadar kararsız kalmayın.