asp.net öğrenmeye nerde basladım
c++ ve asp temelli idim yeni bir teknolojiye geçmem gerekliydi bir kursa yazıldım sornasında bolca kitap üstadların makaleleri örnekler yaptım sıkıntılar cıktıkca tecrübe kazandım simdi de yuvarlanıp gidiyoruz.
bu konuya lütefen php daha iyi söyle böyle demeyelim
php ile asp.net karşılaştırılamaz siz hem ucabilen hemde karada giden bir uçak ile arabayı karsıtlastırmayı mantıklı buluyorsanız php ile asp.net i de karsılastırın.
hem su var php de kontrol mantığı yok yorumlamalı bir dil asp.net de herseyin bir kontrolü var ayrıca php ile yaptığınız herseyi yine asp.net ile de yapabiliyorsunuz ek olarak kontrolleri var
ayrıca su var asp.net bilen kolaylıkla windows uygulaması geliştirir ek bir dil veya syntax ğörenmez, aynı dil ve teknoloji ile mobile program geliştirir silverlight ile flashdaki action script ile yapabileceklerini (Ve fazlasını) yapabilir hepsini tek dil ile yapacağın için webdeki tecrübelerini windowsta da kullanabilirsin.
düzenli ilerleyeceğin bir kaynak mutlakaelinde olun makale video forum vs bunlarda konular dağınık belli bir mantık ve sıra ile olması daha yararlı olur. bu yüzden en azından bir basit kitap al.
Bilge adamdan eğitim alıyorum.Şuan c# ile küçük windows uygulamaları yazabiliyorum. Web konusunda ise genel kontrolleri falan biliyorum ama herşey tam oturmuş değil. Hocamız bilge adam yazılım bölümü müdür yardımcısı. Aşmış kendini adam ondan bişeyler kapmaya çalışıyorum hergün. Şuan ikinci sitemi yapıyorum ama dediğim gibi yavaş ilerliyorum. Kursta oracle gösterilirken benim kafam asp.nette

Hocaya hergün yeni bişeyler soruyorum ama 3-4 ayla olacak iş değil. Bu yüzdende bir yere girip çalışmak istiyorum