bence öğrenme metodu şöyle olabilir;
ingilizceniz varsa manuel
hiç yazilim tecrübeniz yoksa programlama namına birşey bilmiyorsaniz kesinlikle bireysel eğitim.
temeliniz saglam olursa bunun üzerine ne koysaniz gider.
script editleyerek giderseniz yarim yamalak phpci olursunuz. özellikle elle kodlanmış facia seviyesinde bir çok script var.
Sdemirkeser arkadaşa katılıyorum.
İngilizce biliyorsan ilk olarak sana önereceğim yer
http://www.w3schools.com/php/default.asp burasıdır.
Burda temel prensipleri ve syntaks yapısnı öğrenirsin. Bu adımdan sonra ise
tabiki
php manuel dir. Burası kadar geniş bir arşiv bulamazssın. Kitaplardan çalışacaksan eğer mümkünse pdf uzantılı olsun. Basılı kitaplardan çalışman seni fazlasıyla yorabilir. Gende tercih senindir. Kaanatime göre eğer sağlam ingilizcen varsa yabancı dille ile yazılan kitapardan hareket et. Nedeni de şudur: Ülkemizde maalesef hala kopyala yapıştır mnatığı olduğu için yazılan eserler bilhassa ingilizceden yada başka bir dilden çevrilen programlama kitapları kelimenin tam anlamıyla facia etkisi yaratıyor. Tabi çok iyi yazanlar var ama geneli berbat.
Script editleme olayı ise kendini kandırmadır. Bu şekilde bir arpa boyu yol alacağını sanmıyorum.
Prensipleri öğrendikten sonra
ufak ufak yazmaya başlarsın. Zaten yazmaya başladıktan sonra sende göreceksin bir çok şeye ihtiyacın olacak. Onları tedarik etmeye çalışınca yukarıya doğru tırmanırsın. Lakin bu biraz zaman alacak. Ciddi anlamda bu işi öğrenmek istiyorsan sağlamından 2 seneni feda et güzel dostum