Sağol cevap verdiğin için.
Bunu nasıl aktif edebilirim asp sayfalrımda php için bir kod var internette dolaşan
<?php
ob_start("ob_gzhandler");
?>asp için bir kod yokmu.
set wshell = server.createobject("wscript.shell")
bu komut ile cmd çalıştırabilirsin. yani bundan sonraki kısım gzip.exe dosyanı sunucuya atıp cmd ile mappath kullanarak normal bir command line kullanmak. nette örnek bulabilirsin galiba.
ben bi çok cmd desteği bulunan exe dosyasını asp ile bu şekilde sorunsuzca çalıştırdım. ama unutma, cmd kullanırken exit komutu vermeyi.
(ya sadece wscript shell çalıştırcan, gerisi cmd de bi dosyayı nasıl kullanıyosan aynen asp ile kodlamak, bulamazsan bi bilgi ben sana kendi yaptığım kodlarımdan örnek bi uygulama gönderirim. ayrıca gzip yerine .zip uzantılı yapmak istersen free zip command line diyerek google da ara, bi çok program bulabilirsin. bi de asp ile php çok kıyaslama, php manyak gibi kütüphanesi olan bi dil, asp de maalesef herşey para, script shell bi kaçamak diyebiliriz aslında, neyse çözemezsen yaz, sana bi örnek yazıyım buraya. -pc yi yeni formatladım, kodlarımı bulup düzenlemek biraz zaman alırda, ondan hemen yazmadım.- )