ASP ile oracle veri tabanına bağlanıp veri çekmek istiyorum ama hangi connection stringi denediysemde başarılı olamadım.

Denediklerimden Bazıları:
Baglanti.Open("Driver={Microsoft ODBC for Oracle};Server=192.168.0.253;Uid=user;Pwd=pass;")

Baglanti.Open("Driver={Oracle in OraClient10g_home1};Dbq=testdata;Uid=user;Pwd=pass ;")

Baglanti.Open("Provider=OraOLEDB.Oracle;Data Source=(DESCRIPTION=(CID=GTU_APP)(ADDRESS_LIST=(AD DRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=192.168.0.253)(PORT=1521 )))(CONNECT_DATA=(SID=MyOracleSID)(SERVER=DEDICATE D)));User Id=user;Password=pass;")

Baglanti.Open "Provider=MSDAORA;Data Source=TNSNAME;User Id=user;Password=pass;"

ODBC ile ilgili bir ek yazılım gerekiyor diye duydum fakat oracle sitesinden odbc'yi indirmek istediğimde üyelik gerektiriyor. Ancak üye olmak için ayrı bir üyelik gerektiriyor. Bir türlü üye olmayı başaramadım. Bu konuda yardımcı olacak birileri varsa çok sevinirim.

Oracle database ağ üzerinde bir başka bilgisayarda yüklüdür. Ağ üzerindeki XP yüklü bir bilgisayardan localhost olarak bağlanacam.