Merhaba Mesut PHP-Nuke'den wp'ye geçmekle pişman olduk ikimizde
Öncelikle geçen seninle MSN'de konuşmuştum CPU sorunumdan dolayı.
Şuan için CPU sorunum yok ve sana yaptıklarımı anlatmak istiyorum belki bunlar işine yarar.
Öncelikle Host çok önemli ben Hostgator.com'dan 9,95 dolar olan Baby paketini alarak Hostgator'a geçtim. (Şiddetle Öneririm)
Daha sonra Temamda Sorgu sayısını baya azaltım örnek verirsek:
Temamızın Header.php içerisinde bulunan sadece bir kod gösterecem gerisini senin yapman lazım.
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="[B]<?php bloginfo('rss2_url'); ?>[/B]" />bu Kodda siyah içine aldığım yer Mysql'den veri çekiyor ve siteyi yoruyor.
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="[B]http://www.siteadi.com/feed/[/B]" />
Şekline getirirsek bu sorgu sayısını düşürmüş olacağız. Bu şekilde temadan veri çekilen bazı bölümleri düzelt. epeyi yararı olacaktır.
logomu başka resim upload sitesine upload ettim ve yolunu o linkle verdim onunda baya yararı oldu.
Eklentilere gelirsek eğer.
Ben şuan 7 adet eklenti kullanıyorum. hiç bir sorunumda yok hitimi sen biliyorsun zati 6k dan aşağısı değil
kullandığım eklentiler ise
WP Super Cache
SEO Smart Links
Google XML Sitemaps
Breadcrumb Navigation XT
All in One SEO Pack
Adman
v.s
sayaç eklentisi kullanma o mahvediyor siteyi.
İçeriğe gelirsek
20 Bin haber 50 Bin Tag 250 Kategori vardı.
Şuan
15 bin Haber 16 Bin Tag 15 Kategori var bu farka dikkat etmeni istiyorum. Çünkü fazla tag ve kategori bir birini mysql'de arayıp bulana kadar sitenin kapanmasını bırak makine çöküyor Load'ların 350'e vurduğunu gördüm, düşün artık
Anasayfada gösterdiğin En Çok Okunan Yazılar, Bugün En ok Okunan Yazılar, Diğer Haberler sayısını azaltman gerekir. Kategorileri anasayfad Mysql veri çekerek değilde HtmL olarak göstermen yararına olacaktır. Kısacası Anasayfanda az haber göster.
diyeceklerim bunlar umarım işine yarar bilgiler vardır içinde.
İyi günler