Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık bir yıl önce Blogger'da ufak çaplı bir tarih sitesi açmıştım. Tamamını özgün yazılar oluşturduğum bu sitem, bir yıl içerisinde 15 adet gönüllü yazarın katılımı ile benim açımdan beklediğimin üstünde bir performans sergiledi.
Blogger'daki bu sitemi web hostumda kurulu olan Drupal'a taşımak istiyorum; ancak aklımda birkaç soru var. Şöyle ki;
* Blogger'da url yapısı, "xxx.com/yıl/ay/yazi-uzantisi" şeklinde idi; ancak Drupal'da Pathauto eklentisi ile yazılarımıza otomatik olarak istediğimiz şekli verebiliyoruz. Drupal'a geçip tüm Blogger url'lerindeki yazılarım silindiğinde Google'ın gözünden düşebilir miyim? Yani eskiden xxx.com/yıl/ay/yazi-uzantisi olan yazı silinip yerine "xxx.com/yazi-uzantisi" geldiğinde Google bunu nasıl karşılar?
* An itibari ile Blogger'da 800'e yakın yorum var; Drupal'a geçişte bu yorumları da taşıma şansım var mı?
* Eğer az önceki soruma verdiğiniz cevap hayır ise; yazılarımı ve yorumlarımı önce Wordpress'e geçirip (bunun yöntemleri webde yer alıyor) ardından da Wordpress'ten Drupal'a geçirebilir miyim? (ancak wp'den Drupal'a geçiş için yazılmış herhangi bir döküman bulamadım; yani böyle birşey yapılamaz mı?)
Sorularım bu kadar. Zahmet edip cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim