Merhabalar son günlerde başıma gelen bir saçma olaydan yola çıkarak bu soruyu hazırladım daha doğrusu cevabınıda biliyorum onuda açıklıyorum. Ancak sizler bu duruma ne diyeceksiniz merak ettiğim için yazıyorum.

Vbulletin ve benzeri forumlarda kullanıcıların yazmış olduğu mesajlarda ve konularda kullanıcıya ait ip adreside gizli olarak yer alıyor. (şuanda yazdığım gibi)

Örneğin yönetici olarak, fake mail ile(sahte) sıfır bir user yaratıp ve konu açarak mesaj içeriliğinde haraket yada hack ile ilgili bir makale yada yazı yazdığınızı farz edelim, konuda user'a ait ip numarasıda yöneticiler tarafından görünsün. Bu mesajı yazan kişiyi dava edelim ve hukuksal boyutlara taşınsın (mahkeme gibi). Yöneticiler kısmından giriş yaparak konuya baktığımızda mesajı yazan kişinin ip adresini göreceğiz ve SQL'e girerek ip adresini aratıp bulun ve başka birisine ait olan "ip adresini SQL"den değiştirelim ve ekran görüntüsü alalım. Görüntüyü delil olarak sunalım.

Biraz karmaşık oldu sanki =). Demek istediğim kısaca forumlarda yazılan yazılarda user'a ait ip adresi, Site sahibi tarafından SQL'den değiştirebiliyor. Bu durumda nasıl suçlama ve ispat olacaktır ?

Konuya bilgilerinizi yazarsanız çok sevinirim

Saygılarımla.