Kampanyalar devam ettikçe fiyatlar hergün daha fazla düşecektir.

Örneğin VPS bölümüne bakınız.Bir firma belli bir sebepden dolayı 5 10 tl lik bir indirim yaptıysa diğer firmalarda hemen 1 2 saat içerisinde indirim yapmaya başlayıp xxx kampanya şeklinde konular açıyor.

Kampanya iyidir fakat hergün farklı kampanya yapmak bir firmanın düzensiz çalıştığını yansıtır.Kampanyalar R10 a özel yapıldığı halde bunu resmi sitelerindede indirim yaparak göstermeleri sektörü daha fazla düşürür.

Kendimizden pek fazla bahsetmek istemesemde 2 yıldır site fiyatlarımız sabit bir şekilde ne indirim yaptık ne zam yaptık 1 yıldan fazla müşterilerimizin her birine ücretsiz extra ram verdik.

Hosting konusuna gelince zaten 5 TL e bile satılan bir paketi daha fazla kurtaramazsınız Hosting satışları tamamen dibe vurmuş durumda YS Belgesi çıkmadan öncede aynı idi çıktıkdan sonrada aynı YS belgesi almayan halen bir çok satıcı mevcut hangisi 10 bin TL cezaya tabii kalmış. Ben hiç duymadım görmedim. Birçok firma YS.Belgesi olduğu halde aylık bildirim gönderimi yapmıyor.(Kendi tanıdığım dost firmalardan çok nadir gönderim yapan var 100 lerce firma arasında 3 5 kişi komik bir rakam bence).

Piyasayı yükseltebilcek güçde bizde düşürecek güçde bizde istersek toplu olarak her firma 10 tl lik bir artış yaparsa sektör yükselir fakat bunu yapacak kişi r10 da malesef çok az kişi çünkü açık konuşacağım çok aç gözlü kişiler var 5 tl den satayım 100 müşterim olsun ama ben desteğini vermem banane tarzı takılanlar var hosting şikayetlerinde bunların örneklerini rahatlıkla görebilirsiniz.

Daha fazla sözü uzatmadan bu konuda bir çözüm bulunamayacağını açık ve net bir şekilde söylüyorum. Sektörün %1 lik bir kısmı bile r10 olmadığını anlamanızı ve fiyatlarınızı r10 da böyle şöyle diyerek indirimler yapmamanızı tavsiye ederim Yoksa 2 3 ay içerisinde batarsınız.

Bkn. Büyük firmalara kaç ayda 1 kampanya yapıyorlar.