akay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu biraz mantıksız bir yapı ben diyelim ki pr7 köklü bir sitenin sahibiyim.Son güncellemede durup dururken pr5 e düştüm ister istemez panik yaparım sitedeki link çıkışları ile ilgili çalışma yaparım.Bu doğal reaksiyondur.Bu çalışmaları yapmam benim spammer olduğumu göstermez.Sitesi ile ilgilenen tüm webmasterların yapacakları şey budur.Eğer böyle bir method izliyorlarsa çok yanlış.
Çok sayıda forumda ilginç seo tecrübelerine şahit oldum ama kişisel kanaatim istisnai bir tecrübe olduğudur.
Google'ın geliştirmiş olduğu bu yeni taktiğin mantıklı olduğunu savunmuyorum. Dediğin gibi sitesi ile ilgilenen her web master verdiğin örnekteki gibi, PR 7'den PR 5'e düşse hemen bir reaksiyon gösterir. Sorunu çözmeye çalışır. Bu noktada çok haklısın. Tahminimce, (savunuyorum demiyorum, dikkatini çekerim) Google "eğer bu link çıkışları doğal link çıkışları ise, basit bir fake atmamda neden bu kadar değiştiriyor? Neden başka problemleri incelemiyor?" diye sorguluyor. Zaten bir kez fake atıyor ondan sonra sonucu kaydediyor. Linklerin doğal olduğuna karar verirse, şüphelilere almıyor artık o siteyi, linkler yapymış derse uzun bir sür bir yıl gibi, şüpheliler listesinde tutuyor.