Merhabalar arkadaşlar,

Yeni hazırlamaya başladığım iki wordpress tabanlı site için şöyle bir şeye ihtiyacım oldu. Aslında bir çok kişininde işine yarayacak bir sistem.

Daha önce böyle birşey yapıldı mı bilmiyorum fakat ben kısaca anlatayım.

Wordpress sistemimizde bulunan etiketler şu şekilde;

ahmet, mehmet, osman, ayşe, fatma, burcu
Şimdi sitemde ben yeni bir yazı yayınladığımda

Mehmet, sevgilisi Ayşe ve kankası Osman ile Diclenin yanına gitti. Dicle Mehmet 'i görünce Ahmet 'in nerede olduğunu sordu.

Şimdi yukarıda ki yazıda geçen isimler sistemde zaten etiket olarak mevcut. Seo için site içi linkleme önemli ayrıca kişiler Ahmet ile ilgli daha fazla bilgiye ulaşmak için "ahmet" etiketiyle etiketlenmiş yazıları arar.

Toplamda yazılacak yazı sayısı ve yazılarda bu etiketlerin çok fazla olması bloglarda yapılacak işlerin uzun sürmesine sebep olacak.

Şöyle bir şey olursa eğer işlerimiz kolaylaşır.

Yazıyı etiketlere linkleme yapmadan yayınlasak dahi sistem o kelimede etiket varsa yazıdaki linkleri otomatik olarak verse eski yazılar ve yeni yazılacak yazılarda tekrar linkleme ile uğraşmak zorunda kalmasak ayrıca başkası bot ile yazımızı çaldığında sitemize link vermek zorunda kalmış olsa.

Bunu yapan bir eklenti var mı bilmiyorum fakat bu konuda yol gösterebilecek ya da yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Sizlerinde işine çok yarayacaktır.