Kopya içerik konusunda birşeyler yazayım.

Diyelim ki hürriyet bir haber yayınladı. Bu işten para kazanan bir kurum. Yalnız o haberi ben okudum. Bu demek oluyor ki artık o haberi öğrenmiş oldum. Ve kendi sitemdeki ziyaretçilere diyorum ki arkadaşlar bakın hürriyette bu haber var. Yada demiyorum, kendi öğrendiğim bilgiyi yayınlıyorum. Bu da demek oluyor ki buna hakkım var.

Hürriyet değilde r10 u örnek verelim. Burda öğrendiğim bir bilgi artık benimdir. Bunu kendi sitemde yayınlamamın direk olarak kimseye bir zararı olmaz. Google açısından bakmayın bu tamamen kişilerin site üzerindeki çalışmasına bağlıdır. Sonuçta internet bu.

Kopya içerik dışında oyun paylaşımları falan diyorsunuz.. Bu konu biraz daha karmaşık olmasına rağmen şunu düşünüyorum. Bir oyun firmasından aldığım oyun artık benimdir. Bunu onlar kısıtlayamaz. Ben bir oyun CDsi alırken onlarla anlaşma yapmıyorum ki bunu hiçbir yerde yayınlamayacağım diye. Onlar yayınlama diyorlar. Ben ise bunu artık satın aldım. Benim hakkımdır. İstediğim gibi kullanabilirim diyorum. Yalnız yanlış anlamayın. Sitelerimin hiçbirinde kanunsuz içerik bulundurmam. Kendim hiçbir zaman kopyalama yapmam. Orası ayrı...

***** konusunun internet ile bir alakası yok. Haram olup olmamasını tartışmam bile...