Böyle bir konuyu açtığın için aslında sevindim kardeşim.

Şuan dünyada bu soruyu soran ya da ikileme düşen milyonlarca insandan birisin. Bunun da en büyük sebebi aslında baktığında etrafında müslüman olup fakat müslümanlıktan çok uzak bir hayat yaşayanların çok olması veya kimileri müslümanlığı farklı yorumlayıp kafandaki müslüman modele uymaması olabilir.

İslamın kanıtı derken sen bir nevi Allah'ın kanıtını istiyorsun. Yani ben İslamiyet'e inanıyorsam sebebi ne diyorsun. Çünkü şüphelerin var çoğumuzun gibi. Şimdi birincisi Allah'ın sana kendini kanıtlaması diye birşey yok çünkü sen kimsin veya biz kimiz ki bana kanıt göster dediğimizde göstersin veya herkese neden göstersin.

Şimdi burdan birçok şey söyliyebilirim ama ne bu foruma uymaz ne de seni tatmin edebilir. Ben bu şekildeki konuları arkadaşlarla sohbet havasında konuşurum genellikle. Öyle muhafazakar biri değilim hatta birçok eksiğim de vardır müslüman olarak. Sana tavsiyem internet üzerinden ilk başta inanç konusunu okuman. Yani bir insan neden inanmak zorunda veya neden ihtiyac duyar. Bunların hakkında bir kafanda temel oluştur daha sonra etrafındaki çevrene bak ve kafanda yorumlar belirlemeye başlar.

Açıkcası bazen benimde kafamda sorular oluştuğunda netten bakıyorum ama islami siteler yerine kafamı kurcalayan kelime veya olayları okuyarak ve kafamda yorumlayarak çözüyorum.

Kafanda yine sorular olursa eli yüzü düzgün bir cami hocasıyla sohbet edebilirsin. Mahalleden uzak bir camii olabilir ve namaz sırasında değilde eğer orda kuran kursu varsa ordaki yerden veya sabah,akşam namazından sonra rica edersin biraz vaktinizi alacam diye o şekilde de kafanda bazı seyleri çözebilirsin.