vericlup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 6 7 ay önce bir firma 2 adet reseller ile hosting firması kuruyordu kendısıne reseller fiyatı genel olarak aylık idi ama şimdi 2 adet reseller yerine iki adet vps alınıyor bu durum pek iyi değil ama yapılacak birşey yok

Siz 6 ay öncesinden 2 reseller fiyatına şimdi 2 vps alınıyor diyosunuz ozaman ben size 1 sene önceki 2Gb lık web hosting satış fiyatımızı söylersem diliniz uçuklar ve müşterilerde halinden fazlası ile memnundu. kimsede pahalı demiyordu ve ayda belki 10 15 paket satılıyordu şimdi ise ayda 1 tane vps yada bi hosting sattıkmı nerede ise şükredeceğiz. Bunun duraksaması türkiye şartlarında çok zor. Ha ben pahalılaşsın demiyorum bunu sakın aklınıza getirmeyin ama her işin bir karşılığı var. 3 kuruş para kazanmak için hepimizin (Buna bende dahilim) binbir takla atmadığı kalıyor bu yüzden bi ara R10 dan müşteri bile bulmayacağım diye kendi kendime söz vermiştim ama malesefki tutamadım çünkü türkiyede herşey dibe doğru gittiğinden olaan müşterilerimizde R10 u duyduğundan ve orada bizden aldıkları hizmeti en kötü ihtimalle yarı yarıya bile bulabileceklerini bildiklerinden Bu piyasa böyle olacaktır ve olmaya devam edecektir. Bu yüzden yapacak bişey yok herkes limitlerini zorlayacak ben 3 sene öncede aynı şimdiki müşterilerime sahiptim şimdide nerede ise hepsi aynı kişiler (3 kuruşa tamah edenler hariç) ama gel gelelim 3 sene önce şu anda kazandığımın nerede ise 3 katını kazanıyordum şimdi ise bunda %300 lük bir düşüş var sebebi ise elimizdeki müşteriler biryere gitmesin diye zamsız ve fiyat değişimsiz hatrı sayılır olanlara ise fiyat indirimi yapmamız.

Şimdi durum düşündüğünüzde türkiye şartlarında sunucu barındırıpta veya boşverin türkiye şartlarını yurt dışından sunucu kiralayıpta (bu ortalama bir sunucu için) 150$ fiyattır buda yıllık 1800$ (2700 TL) demek 1800$ parayı kaç hosting müşterisine satış yapıp çıkarabilirsiniz hesap yapalım.

5Gb web Alanı
100 Gb Trafik
Bayi paketi
Yıllık satışı R10 piyasasına göre ortalama
50 TL hatta 30 ve 20 TL dende bulabilirsiniz. Ama ben ortalama alacağım.

2700 TL / 50 = 54 Adet Bu paketten satmanız lazım.
Söylermisiniz 54 adet bu paketten kim sattı ? (unutmayınki şu andada hiç karınız yok daha para kazanamadınız 55'inci paket ise size 50TL gelir sağlayacak yıllık. Hesap açık net ortada biz bu işi kurumsallaştırmadığımız sürece bilinçsiz satıcılar olduğu sürece Reseller alıp hosting satan VPS / VDS Alıp hosting satanlar yani. Vergi levhası olan ofisi olan personel çalıştıran firmalara iş yok bu piyasada. Kaçtaneniz ofis açıp masraf edip ofisini kapattı söylermisiniz?

Neyse daha fazla isyan etmiyim Geniş ailedeki Ergen DELİSİ gibi olacağım sonra..
Sürçü lisan etti isek affola
sözlerimi kimse üstüne alınmasın ama böyle bir ortamda ne satış olur nede başka bişey. Bide üstüne üstün işinizi iyi yapmaya çalıştıkca Başıma geldiği ve hala devam etmekte olduğu gibi günlerce botnet saldırısı yersiniz kimin tavuğuna kış dediysek