Linux hostlarda nasıldır bir bilgim yok arkadaşlar hep windowsla gittiğim için bende birşeyler katayım dedim.

Eğer sunucu windows sa ve plesk panel desteklemiyorsa host şirketi eğer iyi birisi yada ücret karşılığında isterse domain ekleme yapabilir mesela ben iis 7.5 kullanıyorum server 2008r2 üzerinde aşağıdaki resimde normal bir hosta birdn fazla domain eklemeyi gösteryim sizlereiis 6 ve iis5 de de benzer yapı sadece host özelliklerinden eklenir)

Adımları yazdım. bu adımlardan sonra domain ip si verilir(host ip sidir çoğunlukla) ve domain ana yönetim bölümünden(host değil dikkat edin) dns yönlendirmeleri bu ip ye yönlendirilir. Dikkat edilmesi gereken domaininin dns name serverları verilmemeli! Yani ns ler domaini satın aldığın yere yönlenmeli. Mesela isimtescil de ip yönlendirmesi yapıyorsun otomatik nsler isimtescilin dns name serverlarına yönleniyor mecburen.

Sen domain yönetiminden dns kısmında A hostunu veriyorsun ve hostun ip sini giriyorsun toplam 5 dk sürmeyecek bir işlem daha ilk başlayanda uzman da aynı sürede ekler

Umarım faydalı olmuştur ama dediğim gibi linuxu bilmiyorum. apache nasıl davranır hiçbir fikrim yok.