Benim fikrim altın alman yönündedirki sana ufak bir örnek vericem , dünya ülkeleri para basıyor fakat bu paraları öyle kafasına göre basamıyor dünyanın süper gücü amerika bile elindeki altın rezervine göre para basmakta eğer elinde altın rezervi azaldığı vakitte piyasaya rezervinin üstünde para bastığı zaman kriz yaşar ve bu tüm dünya ekonomsine etki eder tıpkı şuan krizin sözde bizi teğet geçtiği gibi

halimiz ortada

gectiğimiz yıl mortgage ve bu yılda bankalarının batmasıyla ekonomisi anormal derecede zayıfladı ve $ hızla değer kaybetti doğal olarak buda tüm dünyada yatırım aracı olarak altının yükselmesine neden oldu ne olursa olsun eğer uzun vadede yatırım düşünüyorsan altın,dan şaşma derim işi bilen gerçek bir ekonomist (Nouriel Roubini) bile altının küçük düşüşleri olacak ama sakın buna aldanıpta altından vazgecmeyin dediğini yaklaşık 15-20 gün evvel kanaltürke yaptığı bir röportajda duymuştum,yinede emin olmak isterseniz,piyasada ufak bir araştırma yapabilirsiniz,herkese hayırlı kazançlar dilerim.not: altın fiyatlarının ocak ayı sonunda artacağınıda yine bu ünlü ekonomist kişiden duydum ocak ayı sonunda :08 aralık 2009 itibariyle şuanda çeyrek altın fiyatları ocak ayı sonunda bu yazıya tekrardan çeyrek altın fiyatını ekliycem aradaki farkı göreceksiniz.
çeyrek altın :alış:86.10 satış:93.tl