Barisch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valid sana göre nedir... ve ne için çıkmıştır... hiç araştırdınmı... her tarayıcıda bozuk çıkan bir site mümkün değildir... eğer çıkıyorsa ona site denmez... ve demişsinki validasyonu uyuyor... profesyonel kişiye uymayacak bir söz bu... valid bir siteyi tüm tarayıcılarda düzgün çıkmasıdır...

düzgün çıkmasa validasyon olmaz...

eğer buradakiler valid'i önemsiyor ise tamam kabulümdür... ben bir şey demem... ama sitemin hatalı olmasını kabul etmem...
Validasyon bana göre ne midir? Validasyonu her insan kendi kafasına göre şekillendiremez, su değil ki bu doldurduğun kabın şeklini alsın. W3C Dünya standartlarında geliştirilmiş bir kavramdır, bu gibi bilgileri edinirsen senin kendini geliştirmen açısından iyi olacaktır ki geliştirmelisin de.. Öğreneceğin çok şey var, seve seve yardımcı olurum.

Alıntı
her tarayıcıda bozuk çıkan bir site mümkün değildir... eğer çıkıyorsa ona site denmez...
yine söylenecek iki şey var ve ikisini de sen söylüyorsun Ne demek ona site denmez? ama çıkıyor Ben gayet profesyonel bir şekilde sana yanlış bildiğin bazı şeyleri anlatmaya çalışacağım.

Demişsin ki her tarayıcıda bozuk çıkan bir tasarım mümkün değildir.. (ufak bir gülümseme ile devam ediyorum.) Bu nasıl mümkün olmuyor? benim aklım almıyor mesela böyle bir şeyi. Kodlama algoritması ve css dosyası valid olan bir tasarımın tarayıcılarda bozuk görüntülenme ihtimali tabiki de vardır. İstediğin kadar valid olsun o valid sadece kodlamada bir yanlış yapılmadığını gösterir. En basit örneği olarak, w3c standartlarına uygun olmayan bir embed kodu tarayıcılarda götüntülenme aşamasında hiç bir bozukluk yapmayacağı gibi sadece w3c sorgulamasında hata olarak algılanacaktır.

veya

bir table'miz var ve buna genişlik değeri olarak "width:100%;" verdik. Bu, Mozilla Firefox tarayıcısında, içinde bulunduğu objenin içini kapsarken Internet Explorer tarayıcısında bulunduğu objeyi aşarak sayfayı kaplayabilir. İçinde bulunduğu objenin de etkisi vardır, sabit genişlik değeri ve maximum büyüklüğü gibi elementler veya float elementi bunlara etken yapabilir. Sen bunları deneyip de Firefox'da normal, Internet Explorer'da bozuk bir görüntü aldın diyelim. E senin burda html kodlaman valid, css kodlaman da valid? Neden dostum bu bozuk görüntü çıktı ortaya o zaman?

Bunlarıda göz önünde bulundurmalısın, tek yönlü bakmayacaksın olaya. Burada kesinlikle senin satışını baltalamıyorum, insanların bilmedikleri veya yanlış bildikleri şeylerin doğrularını göstermeye çalışıyorum.