HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana gelen - rap te yazana bakarmısınız

"hem imam ol hem doktor..Ne ala.. Düz lise napsın ? bumu eşitlik ?"

Komik diyorum, imam hatip okuyan tıp fakültesine gidip doktor oluyorsa, sende düz lise oku ilahiyat fakültesine git imam ol. AL Sana Eşitlik !!!

Kişiler genelde hangi liseye gideceğine kendisi karar vermiyor bu ülkede, hatta adresiniz uzak diye liseye alınmayanlar oluyor.

13 14 yaşında ilköğretimi bitirip liseye başlayan birinin tüm hayatını nasıl belirler bir sistem ? Aklınız alıyormu, her insanın hakkıdır istediği konuda uzmanlaşmak sınavına girerek istediği üniversiteye gitmek,

Meslek liseliler sınavsız geçiş kaldırılsın isteyen aldığı puanla istediği üniversiteye gitsin diyor. Bumudur haksız istek ?

Tamam dediğiniz gibi olsun bakın ne oluyor: Sen şu liseye gittin şunu ol, sen şunu ol, sen olma nedir bu ? Sonra insanlarımız yaptıığı işleri sevmiyor ve hep olumsuzluklar yanlışlıklar oluyor. Polis yaptığı işi sevmez, suçluya haksız dayak atar, öğretmen yaptığı işi sevmez öğrenci döver, not vermez, üniversite okuyanlar çok iyi bilir, kaçınız yaz okuluna gelip hocaya para kazandırmak için sınıfta bırakılmadınız, döneminiz uzatılmadı ?. Mahkemeye gidersiniz adam işini sevmez rüşvet alır. Yada bi devlet dairesine gidersiniz adam özel işini yapıyomuş gibi sallar sizi bu gün git yarın gel der, 2 saat sigara içmeye çıkar mesai saatinde ? Neden oluyor sizce bunlar, Düşünürken geniş düşünmek lazım, televizyondaki bi kaç yoruma, bi kaç duyulan söze göre düşünüp yorum yapmamak lazım, bunlar basit konular değil ayrıca. Anlatmakla bitmez bunlar haberleri izleyebilirsiniz, YADA ETRAFINIZA BAKIN.
tamamen katılıyorum...