HaCKeW adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tartışma hala devam ediyor,

Arkadaşlar ÜNİVERSİTE ne demek sanırım bilmeyen yoktur, üniversite derslerin ve eğitimlerin üst düzeyde olduğu, aynı bölümü okuyanlar için Düz Liseden mezun olanların düz lisede aldığı bilgileri üst düzeye çıkardığı geliştirdiği, Meslek Lisesi okuyanlar içinde almış olduğu bilgeleri üst seviyeye çıkararak daha iyi eğitim aldığı, profesyonelleştiği eğitim kurumlardır.
Üniversite için yaptığın tanım yanlış olduğu için zaten yorumunda yanlış. Üniversite lisede alınan temel bilginin üzerine üst düzey eğitim verilen kurumlar değildir.
Üniversiteler kendi alanlarında kendi bilimsel disiplinleri içinde bilgi üreten üretilen bilgiyi aktaran ve geliştiren kurumlardır.

Türkiye'deki gibi 5 kitap oku sınava gir kurumu değildir üniversiteler. Üniversite mezunu bir meslek sahibi değildir eğitim aldığı alanda yetişmiş bir bilimadamıdır.
Bakın Türkiye'de sporun gelişmemesinin en önemli nedenlerinden biri spor akademilerine sürekli milli sporcuları almalarıdır.

Bu aynen meslek lisesi mezununu o okulun mühendisliğine almak gibidir. Çünkü spor akademisindeki adamın işi yüzmek değildir. Yüzme stillerini, kıyafetlerini incelemek, değişik diyetlerin yüzücü metabolizmasındaki etkilerini ortaya koyabilmektir. Spor Akademisinde Futbol üzerine çalışan adamın işi iyi frikik atması değildir onun işi frikik atanların tekniklerini inceleyip 8-11 yaş grubuna bu teknikleri kazandıracak egzersizleri hazırlayabilmektir.

Bakın ben hiç spor akademisi nedir bilmem örneklerimi uydurdum. Sadece kendi fakülte disiplinim ile bir konuya nasıl yaklaşabildiğimi göstermek istedim.

Senin meslek lisesi dediğin şey bambaşka bir disiplindir. Üniversite bambaşka bir disiplindir. Meslek lisesi kendi bölümündeki fakültenin hazırlama okulu değildir. Üniversiteye ilk girdiğimizde bize bildiğiniz herşeyi unutun dediler.
Çünkü devlet sana yıllarca Osmanlı Tarihini A diye yutturmuş lisede. Sen üniversitede okuyup B olduğunu gördüğünde korumaya geçip A'yı savunmayacaksın.

Bir şey bilen adama bir şey öğretmek daha zordur. Eğitim bilimi açısından hiç bir şey bilmediği halde düz mantıkla yorum yapanlar var süper. Sanki meslek lisesi mezunu üniversitede daha başarılı olur havası var. Senin bildiğin alet edevat üniversiteye girince hiç işine yaramayacak emin olabilirsin. Orada senden bildiğin herşeyi unutmanı isteyecekler.

Meslek lisesinde mesleği öğretirler bildirirler.
Üniversite bilen adamın yeri değildir. Üniversite nedir bilmeden burada yorum yazanlar var helal olsun. Üniversite meslek öğreten bir yer değildir. Üniversite avukat yetiştirmez. Üniversite hukuk bilimcisi yetiştirir. O da ister akademik ister danışman ister avukat ister hakim savcı olarak kendine işlev seçer. Hukuk fakültesi bitirmek değildir mesleğin kaynağı...

Meslek lisesini ara eleman, tekniker, işçi hatta ezik köleler gibi gösterenlere gülüyorum.
  • MADEM MESLEK LİSESİNDEN MEZUN OLAN ADAM İŞ BULAMIYOR.
  • MADEM MESLEK LİSESİNDE OKUYAN KENDİNİ AMELE İŞÇİ KÖLE OLARAK GÖRÜYOR.
  • MADEM MESLEK LİSESİNDE OKUYANIN ÇIKTIĞINDA İŞ BULABİLME İNANCI YOK.
  • MADEM MESLEK LİSESİNDE OKUYANIN AMACI MESLEK SAHİBİ OLMAK VE BİR AN ÖNCE İŞ GÜCÜNE KATILMAK DEĞİL.

KAPATIN MESLEK LİSELERİNİ O ZAMAN!!!

Çok zengin ülke miyiz? Salak mıyız?
Meslek lisesinde okuyana 2 kat para harcayalım sonra mühendis olsun.
Aynı mühendisi yarı paraya da yetiştirebiliyorken salak mıyız 2 katına mühendis yetiştirelim.

İmam Hatip meselesine gelince.
Sen ülkenin eğitim sistemine alternatif eğitim modeli getireceksin.
Sen kendi siyasi görüşüne yatkın tektip adam yetiştireceksin.
Sonra da masum bahaneler bulma ayağına yatıp meslek liselerini bahane edeceksin.

İmam Hatip Liseleri İMAM ve HATİP yetiştirmek için kurulmuş meslek edindirme liseleridir.
Hemşirelik Ebelik Okulları gibi...
Dinini bilen doktor yetiştirmek için kurulmamıştır.

Bu ülkenin bir tek eğitim sistemi vardır. Kendi alternatif eğitim modelini yaratıp sonra eşitlik istiyorlar.

YOK NEYMİŞ İMAM HATİPLİLERİN ÖNÜNÜ KESMEK DİNİNİ BİLEN DOKTOR YETİŞMESİNİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLARMIŞ.
  • GENEL LİSELERDEN MEZUN OLANLAR DİNİNİ BİLMEYEN KAFİRLER MİDİR?
  • GENEL LİSEDE OKUYAN ÇOCUKLARI VAFTİZ Mİ EDİYORLAR DİPLOMA TÖRENİNDEN ÖNCE?
  • GENEL LİSEDEN MEZUN OLUP İLAHİYAT OKUYAN YOK MUDUR?
  • GENEL LİSELİLER AHLAKSIZDIR DA İMAM HATİPLİLER ÇOK MU AHLAK ABİDESİDİR?

İmam Hatipler sadece dinini bilen değil aynı zamanda belirli bir siyasi görüşe ve cemaate yönelik adam yetiştiriyorlar. Bu okulun amacı İmam ve Hatip yetiştirmek olsa kimse ağzını açmayacak zaten. Demek ki belirli bir siyasi görüşe yönelik adam yetiştirip üniversiteye sokmak istiyor ki çatışma çıkıyor.

Meslek lisesi katsayı probleminin temeli hükümetin kendi oy verenini yetiştiren eğitim kurumu olan imam hatip liselerinin önünü açmak istemesidir. Diğer meslek liselilerin bu durumda zaten figürandır.
Kavga %4 üzerinden dönmektedir.