Tartışma hala devam ediyor,
Arkadaşlar ÜNİVERSİTE ne demek sanırım bilmeyen yoktur, üniversite derslerin ve eğitimlerin üst düzeyde olduğu, aynı bölümü okuyanlar için Düz Liseden mezun olanların düz lisede aldığı bilgileri üst düzeye çıkardığı geliştirdiği, Meslek Lisesi okuyanlar içinde almış olduğu bilgeleri üst seviyeye çıkararak daha iyi eğitim aldığı, profesyonelleştiği eğitim kurumlardır.
Üniversite istiyorsan meslek lisesinde ne işin var, meslek liseliler üniversiteye alınmasın, düz liseliler alınmasın gibi düşünceler saçmalıktan başka bişey değildir, üniversiteler üst düzey eğitim kurumlarıdır kişilerin kendilerini ve aldığı eğitimleri üst düzeye çıkardığı.
Meslek Lisesi - Düz Lise ayrımı yapmanın Köleler - Asiller sınıfı oluşturmaktan hiç bir farkı yoktur, neymiş meslek lisesine gidiyorsan ara eleman olmak için gidiyormuşun, Allah ınızı severseniz türkiyede kaç insan ben ara eleman olmak istiyorum, hizmetçi olmak istiyorum der ?
Ve yine önemli bir nokta gerek kişiler arasında, gerekse televizyonlardaki tartışmalarda bu konu açılınca meslek lisesinin eşit katsayı hakkına sahip olmasına karşı çıkanlar hemen söyler; İmam hatip liselinin üniversitede ne işi var git imam ol. Ama çok merak ediyorum bunu söyleyen kişi İmam Hatip Liseleri nin Türkiye de ki meslek liseleri içinde sadece % 4 lük kısımı oluşturduğunu biliyormu ? Geriye kalan % 96 kısım nereye gitti acaba, neden hiç konuya gelmiyor o liseler, kuru yaş meselesi olmasın ?
Hala eşitlik olmasın diyerek, saçma bahaneler üretenlerede başka diyecek sözüm yok